VIDEO O dezbatere despre patrimoniu, turism cultural şi agroturism în Botoşani a avut loc, sâmbătă, la Memorialul Ipoteşti

O dezbatere despre patrimoniu, turism cultural şi agroturism în judeţul Botoşani a avut loc, sâmbătă, la Memorialul Ipoteşti, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Doina Federovici, a administratorului public al judeţului Botoşani, Cristian Nistor, a directorului Direcţiei pentru Cultură, Dănuţ Huţu, a artistului Gheorghe Stanciu şi a arhitectului Mihai Tulbure.

În debutul evenimentului, Gheorghe Stanciu şi a Mihai Tulbure au subliniat importanţa Centrului vechi al municipiului Botoşani în promovarea turistică a judeţului. De altfel, Gheorghe Stanciu a prezentat, în sala Horia Bernea, o expoziţie atelier de fotografie intitulată „Botoşani- oraşul vechi”, cuprinzând imagini cu clădiri reprezentative ale centrului istoric din municipiu.

Administratorul judeţului, Cristian Nistor, a vorbit despre importanţa colaborării dintre instituţiile publice în promovarea turismului în judeţul Botoşani, dar şi despre rolul grupurilor de acţiune locală în finanţarea afacerilor din zona turismului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a prezentat paşii făcuţi de CJ în dezvoltarea turismului, în special a celui cultural şi religios. Ea a vorbit despre nevoia creării de noi capacităţi de cazare şi de restaurante care să valorifice gastonomia specifică judeţului Botoşani

La Memorialul Ipoteşti a avut loc, de asemenea, vernisajul unei expoziţie despre flora şi fauna din judeţul Botoşani. Imaginile au fost surprinse de fotograful Cezar Aniţei pe raza judeţului Botoşani.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de ţambal susţinut de Romulus Cipariu, dar şi cu o expoziţie şi o degustare de produse tradiţionale din zona Botoşaniului.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *