Patrimoniu, turism cultural și agroturism în județul Botoșani. Evenimentul, organizat sâmbătă, include și o degustare de produse tradiționale

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” inițiază, în cadrul proiectului „Evenimente organizate în parteneriat cu agențiile turistice”, un maraton de promovare a turismului și patrimoniului județului Botoșani. Proiectul va debuta sâmbătă, 6 aprilie 2024, în sala „Horia Bernea” și va înscrie o serie de evenimente.

Începând cu ora 16.30, va avea loc vernisarea expoziției de fotografie a artistului botoșănean Gheorghe Stanciu „Prin Botoșanii de demult”.  Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”  din București (Facultatea de Arte Decorative şi Design, secția artă murală, la clasa Profesorului Ion Stendl), fost  profesor al Liceului de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Gheorghe Stanciu este un pasionat al fotografiei și al Botoșaniului de altă dată. A realizat zeci de mii de fotografii ale clădirilor emblematice, unele dintre ele demolate, altele încă existente în Botoșani. Gheorghe Stanciu a expus la Muzeul Județean Botoşani, la Galeriile de Artă din Suceava, la Bacău.

După 20 de ani de la prima expoziție la Memorialul Ipoteşti – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” din  2004 –„Oraşul Vechi” –,  Gheorghe Stanciu revine la Ipotești cu expoziția „Prin Botoșaniul de demult”

La 17.00, va avea loc masa rotundă „Perspectivele agroturismului în Botoșani. Organizatorii își propun să discute despre posibilitatea dezvoltării ofertei turistice, soluții de organizare și revigorare a agroturismului; diversificarea și îmbunătățirea calității serviciilor existente și posibilitatea dezvoltării unor servicii noi.

La 17.30, artistul Romulus Cipariu va susține un recital de poezie și țambal.  Autentică, fascinantă, plină de temperament – așa ar putea fi descrisă muzica artistului sibian Romulus Cipariu, interpretată cu multă pasiune la țambal. Romulus Cipariu este unul din fondatorii trupei sibiene DOMINO cu care a concertat atât în țară, cât și în străinătate. Printre festivalurile unde a concertat cu trupa Domino se numără: Focus in the Park, Padina Fest, Snow Fest, Rocanotherworld, Brezoi, Prut Fest, etc.  Artistul a fost invitat in Norvegia unde a colaborat cu actorul Kristofer Hivju (Game of Thrones, Vikings, The Witcher) pentru înregistrarea primului album muzical al actorului. Este singurul interpret pe plan mondial, care oferă prin intermediul celor două surse sonore ( voce și țambal), un one‐man‐show unic.

În aceeași zi, pe holul sălii vor avea loc alte două expoziții : „Floră și faună în Botoșani” – fotograf Cezar Gabriel Aniței  și expoziția Centrului de Informare Turistică Vorona. Participanții la eveniment vor fi invitați și la o degustare de produse tradiționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *