Ai nevoie de un lampadar?

Tocmai ți-ai redecorat locuința, ai scăpat de stresul poziționării de întrerupătoare și panouri electrice, însă ai mai rămas cu o dilemă, nu-i așa? Sigur este vorba despre unde anume să îți poziționezi lampadarul. Toți cei care își decorează casa se confruntă cu această problemă.

Amplasarea optimă a unei astfel de lămpi în orice cameră a casei tale urmează un principiu simplu. Pentru o cameră bine iluminată, este recomandat să ai în total trei surse de lumină, excluzând lumina naturală. Sursa inițială este lumina de deasupra capului. Pentru a crea o atmosferă de confort și căldură, ai nevoie de două surse suplimentare.

Verifică-ți camera și identifică zonele care nu au suficientă lumină. Odată ce aceste puncte sunt identificate, vei avea o indicație clară despre unde să poziționezi lampadarul din camera de zi. Mai jos ai toate detaliile de care ai nevoie, dar și câteva idei care să te ajute să îți alegi sursa de lumină.

Locuri comune de amplasare

Lămpile acestea sunt potrivite în atât de multe locuri. Deși nu au ce căuta în mijlocul unei camere, funcționează splendid atunci când sunt ascunse în oricare dintre aceste spații:

  • lângă o canapea, un scaun sau un pat;
  • folosită ca reflector;
  • lângă un birou;
  • lângă o oglindă pentru un impact maxim;
  • pe lângă orice masă sau dulap;
  • în fața unui perete de accent sau stând ca lampă de accent.

Utilizarea în scopuri funcționale și decorative

Lampile acestea sunt incredibil de versatile și servesc atât scopurilor funcționale, cât și decorative în designul interior. Ele oferă soluții practice de iluminat pentru diverse activități, adăugând în același timp stil și atracție estetică spațiului de locuit. O astfel de lampă îți poate oferi iluminare ambientală, de lucru și de accent, oferind simultan diverse opțiuni în ceea ce privește designul și stilul.

Spre deosebire de lămpile de masă sau candelabre, acestea ocupă un spațiu minim și pot fi amplasate în colțuri înguste sau în zone mici. În plus, instalarea ușoară înseamnă că nu ai nevoie de montare pe perete sau cablare pe tavan, ceea ce le face ușor de utilizat în orice cameră, legate la un intrerupator.

Aspectele funcționale 

  • Meșteșuguri și hobby-uri

Lampadarele cu lumină strălucitoare și reglabilă sunt excelente pentru meșteșuguri, cusut sau orice lucru detaliat care necesită o vizibilitate bună.

  • Iluminare ambientală

Folosește o lampă cu lumină moale și difuză pentru a crea o ambianță caldă și primitoare în camera de zi sau dormitor.

  • Iluminare pe timp de noapte

Lămpile de lângă pat sau hol pot servi drept lumină de noapte blândă pentru o deplasare ușoară în timpul nopții.

Tipuri de lampadare

De la lămpi moderne, la unele mai tradiționale, care amintesc de vremurile de glorie ale designului danez sau italian de la mijlocul secolului tercut, există o gamă largă de tipuri diferite de lămpi în tendințe în acest moment. Pentru o primă comandă, ar trebui să determini forma ideală a lămpii, materialele utilizate în construcție și atmosfera pe care dorești să o creezi în spațiul tău.

  • Arc

Lămpile cu arc vin de obicei în stiluri moderne și vintage de la mijlocul secolului trecut. Deseori realizate din alamă, metal sau crom, poziționate pe o bază de marmură sau piatră, lămpile de podea cu arc ajută la crearea unei declarații într-o casă minimalistă prin crearea unei siluete dramatice. Baza grea de marmură asigură că lampa se menține în orice parte a casei, fie că este o cameră aglomerată cu copii sau o intrare cu trafic continuu. Într-o poziție fixă ​​peste o canapea sau un fotoliu într-o cameră de zi, lămpile de podea cu arc pot oferi, de asemenea, iluminare adecvată.

  • Moderne

Tipurile moderne au de obicei o bază din lemn care urmează o formă dreaptă, cu un abajur din material mai dramatic sau exagerat. Abajurul, altfel cunoscut sub numele de tambur, va veni de obicei în culori monocromatice sau neutre, cum ar fi gri, bej sau negru.

Suporturile moderne pentru lămpi de podea pot veni și în fier vopsit cu pulbere sau un finisaj metalic. Aceste tipuri de lămpi se îmbină cu cele mai multe fundaluri, dar se potrivesc perfect cu locuințele cu aspect industrial în special. Cu un design raționalizat, acestea adaugă un sentiment de clasă rafinată caselor contemporane.

Când vine vorba de lămpile contemporane, acestea sunt de obicei reglabile pe înălțime cu un corp flexibil.

  • Trepied

Cu suportul pentru lampă având o formă asemănătoare cu un suport pentru cameră cu trepied, deși cu un tambur din material în partea de sus, o lampă de podea trepied este o soluție de iluminat practică și modernă. Acest tip cu trepied a devenit ideal pentru camerele de zi moderne. Se îmbină perfect cu aproape orice decor, creând o atmosferă moale, ambientală și luminând o cameră într-un mod cald și natural.

Ce spui? Ți-au fost de folos aceste informații? Dacă încă nu știi unde să îți poziționezi noul corp de iluminat legat la tabloul electric al locuintei, poți oricând să apelezi la un specialist, soluțiile sunt mai multe decât crezi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *