FOTO & VIDEO Protestul angajaților Poștei, la Dorohoi. Se plâng de aparatură veche de 30 de ani, salarii proaste, clădiri degradate

Angajații din Poșta Română au protestat, miercuri, și la Dorohoi. Aceștia au făcut grevă de avertisment între orele 08.00 și 10.00. Cei de la oficiile poștale din Dorohoi cer salarii decente în primul rând.

Oamenii se plâng însă și de condițiile de lucru. Sunt nevoiți să muncească cu echipamente și aparatură veche de peste 30 de ani, în clădiri foarte vechi, degradate, cu multă igrasie. Mai mult decât atât, parcul auto este învechit în totalitate.

„Sunt favoritisme salariale, sunt salariați care au 38 și 40 de ani vechime în câmpul muncii și sunt plătiți cu salariul minim pe economie”, spun mulți poștași din Dorohoi.

La această dată, peste două treimi din angajatii Poştei Române sunt salarizaţi cu salariul minim pe economie iar sindicaliștii au solicitat o creştere salarială de 400 de lei net şi o creştere a sporului de loialitate cu un procent între 5% şi 10%.

Mai mult, contractul colectiv de muncă la nivel național a expirat la 31 ianuarie iar în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă nu s-a ajuns la niciun consens. Potrivit sindicaliștilor, dacă situaţia nu se va remedia, va fi declanşată greva generală, la începutul lunii aprilie.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *