FOTO & VIDEO Zeci de salariați ai oficiilor poștale din Botoșani, protest în fața unităților. Sindicaliștii anunță grevă generală la începutul lui aprilie

Zeci de salariați ai oficiilor poștale din Botoșani au întrerupt lucrul, astăzi dimineaţa, timp de două ore, și au protestat în fața unităților.

Aceștia au declanșat greva de avertisment, nemulțumiți de salariile mici pe care le primesc.

La această dată, peste două treimi din angajatii Poştei Române sunt salarizaţi cu salariul minim pe economie iar sindicaliștii au solicitat o creştere salarială de 400 de lei net şi o creştere a sporului de loialitate cu un procent între 5% şi 10%.

Mai mult, contractul colectiv de muncă la nivel național a expirat la 31 ianuarie iar în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă nu s-a ajuns la niciun consens.. Potrivit sindicaliștilor, dacă situaţia nu se va remedia, va fi declanşată greva generală, la începutul lunii aprilie.

”Au fost făcute negocieri între sindicatul reprezentativ și conducerea Companiei Naționale Poșta Română, însă, până la 28 februarie, când au expirat cele 45 de zile de negicieri nu s-a ajuns la niciun consens. S-a cerut creșterea sporului de loialitate și o creștere salarială de 400 lei net, dar nici nu au vrut să audă. (…) Dacă până pe 22 martie nu se rezolvă nimic, intenționăm să facem grevă generală la începutul lunii aprilie, când vor fi afectate mai multe persoane, în special pensionarii. Se știe că începând cu data de 1 ale lunii începe achitare pensiilor, plus celelalte trimiteri care sosesc zilnic, colete, corespondență”, a declarat Constantin Ispir președintele SNPR, filiala Botoșani

La nivelul unităților poștale din județul Botoșani peste 320 de salariați au semnat pentru grevă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *