FOTO Liderul de sindicat al poștașilor din Botoșani, acuze la adresa conducerii Oficiului Județean de Poștă: A încercat pe toate căile să intimideze salariații și i-a amenințat că își vor pierde locurile de muncă, dacă protestează

Acuze grave aduse din partea liderului  Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Botoșani, Constantin Ispir, la adresa conducerii Oficiului Județean de Poștă Botoșani.

Acesta spune că directorul Oficiului Județean de Poștă Botoșani i-a amenințat pe salariați, în cursul zilei de marți, să nu intre în greva de avertisment care a avut loc astăzi, de la 8.00 la 10.00, că își vor pierde locurile de muncă, deși această formă de protest este un drept legal al angajaților.

În cursul zilei de ieri, directoarea Oficiului Județean, doamna Purice, s-a deplasat la mai multe subunități postale cu amenințări că nu au voie să facă grevă, că o să-și piardă locurile de muncă, dacă o să meargă la greva de avertisment. La un moment dat a spus că numai la Botoșani se organizează grevă de avertisment, că în toată țara nu se organizează. Mai mult, a spus că în cadrul Sucursalei Regionale de Poștă Iași, din care facem și noi parte, a spus că numai Botoșaniul face grevă. A încercat pe toate căile să intimideze salariații, fiecare salariat să semneze în condică pentru astăzi, grevă de la 8.00 la 10.00, iar condica de prezență este pentru semnarea sosirii la servici și plecare de la servici”, a declarat Constantin Ispir  președintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Botoșani.

Liderul de sindicat a spus că, pe baza probelor care le deține, va acționa în instanță conducerea oficiului.

O să-i dăm în instanță. Cu toate probele și cu tot ce s-a făcut și s-a strâns de la nivel central până la nivel județean, adunăm probe și în colaborarea cu Blocul Național Sindical îi vom acționa în instanță”, a adăugat Ispir.

Zeci de salariați ai oficiilor poștale din Botoșani au întrerupt lucrul, astăzi dimineaţa, timp de două ore, și au protestat în fața unităților.

Aceștia au declanșat greva de avertisment, nemulțumiți de salariile mici pe care le primesc.

La această dată, peste două treimi din angajatii Poştei Române sunt salarizaţi cu salariul minim pe economie iar sindicaliștii au solicitat o creştere salarială de 400 de lei net şi o creştere a sporului de loialitate cu un procent între 5% şi 10%.

Mai mult, contractul colectiv de muncă la nivel național a expirat la 31 ianuarie iar în urma negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă nu s-a ajuns la niciun consens.. Potrivit sindicaliștilor, dacă situaţia nu se va remedia, va fi declanşată greva generală, la începutul lunii aprilie.

”Au fost făcute negocieri între sindicatul reprezentativ și conducerea Companiei Naționale Poșta Română, însă, până la 28 februarie, când au expirat cele 45 de zile de negicieri nu s-a ajuns la niciun consens. S-a cerut creșterea sporului de loialitate și o creștere salarială de 400 lei net, dar nici nu au vrut să audă. (…) Dacă până pe 22 martie nu se rezolvă nimic, intenționăm să facem grevă generală la începutul lunii aprilie, când vor fi afectate mai multe persoane, în special pensionarii. Se știe că începând cu data de 1 ale lunii începe achitare pensiilor, plus celelalte trimiteri care sosesc zilnic, colete, corespondență”, a declarat Constantin Ispir președintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Botoșani.

La nivelul unităților poștale din județul Botoșani peste 320 de salariați au semnat pentru grevă.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO & VIDEO Zeci de salariați ai oficiilor poștale din Botoșani, protest în fața unităților. Sindicaliștii anunță grevă generală la începutul lui aprilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *