Tinerii care vor reprezenta Botoșaniul la Campionatul de Robotică First Tech Challenge România

Zilele de 8,9,10 martie 2024, au reunit, la Iași, în Centrul de evenimente AGORA, 49 de echipe ale elevilor pasionați de robotică din regiunea Moldovei, pentru a participa la etapa regională a  Campionatului de Robotică FIRST Tech Challenge România. Sezonul 2023-2024 al competiției globale de robotică pentru liceeni FIRST Tech Challenge, ajunsă la a opta ediție, cu tematica CENTERSTAGE by RTX, a adus în prim-plan o combinație unică între tehnologie și artă. FIRST Tech Challenge nu înseamnă doar roboți, ci și dezvoltarea abilităților, a muncii în echipă și a unui potențial drum profesional pentru tinerii implicați.

Printre echipele care au trăit la maximă intensitate cele trei zile ale competiției a fost și North East Dynamics a Liceului ”Regina Maria”. După câteva luni de muncă și revizuiri continue, robotul proiectat și programat de liceenii reginiști a funcționat perfect, aducând victorii în toate cele 6 meciuri și o calificare la etapa națională a competiției.

Echipa de robotică de la Liceul „Regina Maria” din Dorohoi este singura echipă din județ ce va reprezenta Botoșaniul la etapa națională. Aceasta a ieșit pe locul al doilea în cadrul evenimentului și s-a clasat pe locul 10 pe regiunea Moldovei.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Tinerii au fost fericiți pentru rezultat deoarece este răsplata zecilor de ore petrecute în laborator și a unei pasiuni care a ținut membrii echipei deseori până târziu în noapte optimizând și căutând soluții care să le pună în valoare inteligența, creativitatea și abilitățile de programare. În urma interviului avut cu juriul, echipa este convinsă că multe alte reușite vor apărea pe drum, că toți cei implicați se se vor dezvolta pe plan personal și profesional și că vor veni cu un premiu acasă de la națională.

Sursa: dorohoinews.ro

FOTO Conacul din Botoșani, o bijuterie istorică într-un loc fabulos, care a ascuns adevărate orori de-a lungul vremii. Puțini sunt cei care îi cunosc povestea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *