Doi bărbaţi din Botoşani, arestaţi sub acuzaţia de tentativă de omor

Doi bărbaţi din judeţul Botoşani au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de tentativă de omor, după un scandal într-un bar provocat în cursul săptămânii trecute.

Marius Daniel Ilie şi Eugen Lumaicu, din comuna  Călăraşi, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile din partea Curţii de Apel Suceava, deşi iniţial fuseseră plasaţi de Tribunalul Botoşani în arest la domiciliu.

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au contestat decizia instanţei  şi au cerut ca bărbaţii, de 32 şi, respectiv, 48 de ani, să fie arestaţi preventiv,, Curtea de Apel Suceava dându-le câştig de cauză.

Pe 21 februerie, în jurul orei 19:30, între cinci persoane aflate pe terasa barului a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia doi bărbați, de 32 și 48 de ani, ar fi lovit victimele, în vârstă de 21, 15 și 45 de ani și ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor înțepător acestora, provocându-le leziuni fizice care au necesitat transportul la o unitate spitalicească. Ulterior comiterii faptelor, persoanele bănuite de comiterea acestora au părăsit localul respectiv, fiind identificate de polițiști pe raza localității de domiciliu.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 425/1 alin. 7 pct. 1 lit. a teza I Cod procedură penală rap. la art. 204 alin. 10 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani împotriva încheierii nr. 17 din data de 22.02.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani în dosarul nr. 347/40/2024. Desfiinţează, în parte, încheierea nr.17 din data de 22.02.2024 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Botoşani în dosarul nr. 347/40/2024 şi, în rejudecare: Înlătură dispoziţia prin care a fost respinsă propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Ilie Marius Daniel şi Lumaicu Eugen precum şi cea prin care în temeiul art. 227 alin. 2, rap. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d Cod procedură penală, cât şi art. 218, 219 Cod procedură penală, s-a luat faţă de inculpaţii Ilie Marius Daniel şi Lumaicu Eugen măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, cu obligaţiile aferente. Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1 şi 4 lit. e Cod procedură penală rap. la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: – Ilie Marius Daniel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 32 alineatul l, raportat la articolul 188 alineatul 1 şi 2 şi 189 alineatul 1 litera f Cod Penal, – Lumaicu Eugen, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la infracţiunea de omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 48 alineatul l, art. 32 alineatul l, raportat la articolul 188 alineatul 1 şi 2 şi 189 alineatul 1 litera f din Cod Penal, pe o perioadă de 23 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. În conformitate cu disp. art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Ilie Marius Daniel şi Lumaicu Eugen. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din prezenta cale de atac rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, 28.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 rap. la art. 405 alin.1 teza finală Cod procedură penală.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Alexandra Ivanov putea fi salvată printr-o procedură banală. „Dacă se intervenea, astăzi trăia”. Ce arată raportul IML

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *