Mai mulți bani pentru panourile fotovoltaice. Anunțul făcut de ministrul Mediului

Crește bugetul alocat panourilor fotovoltaice! Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, le-a reamintit oamenilor că politica Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor este aceea de a creşte bugetul alocat panourilor fotovoltaice. Se vor opri doar atunci când şi pe ultimul acoperiş din România va fi instalat un astfel de panou. Este convins că nu există soluţie mai bună decât aceasta deoarece ea înseamnă aer mai curat şi facturi mai mici.

Deși ghidul noilor finanțări nu a fost publicat, încă, pentru consultare, discuțiile despre sumele alocate vor pleca de la primele acordate anul trecut. Beneficiarii vor trebui să suporte o contribuție de 10% din finanțarea primită de la statul român. Mircea Fechet speră că bugetul record de două miliarde de lei va fi epuizat rapid.

„E politica Ministerului aceea de a creşte bugetul alocat panourilor fotovoltaice şi de a ne opri atunci când şi pe ultimul acoperiş din România va fi instalat un astfel de panou. Eu cred că nu există soluţie mai bună decât aceasta, pentru că ea nu înseamnă doar un aer mai curat (…) dar dincolo de toate beneficiile de mediu, înseamnă facturi mai mici pentru români. În prezent nu a fost publicat spre consultare ghidul noilor finanţări, dar că discuţiile despre sumele alocate vor pleca de la primele acordate anul trecut, iar beneficiarii să suporte o contribuţie de 10% din finanţarea primită de la stat. Sper ca bugetul record de două miliarde de lei să fie epuizat rapid, pentru că instalatorii au deja licenţe, angajaţi, experienţă. Mă aştept ca şi bugetul anului 2024 să se epuizeze repede.”, a declarat ministrul, marți seară, în cadrul unui interviu acordat pentru Euronews România.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Din categoria botoșăneni cu care ne mândrim! Un tânăr din Botoșani a contribuit la crearea efectelor speciale ale celor mai cunoscute filme din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *