Din categoria botoșăneni cu care ne mândrim! Un tânăr din Botoșani a contribuit la crearea efectelor speciale ale celor mai cunoscute filme din lume

Un tânăr din Botoșani a contribuit la crearea efectelor speciale ale celor mai cunoscute filme din lume. Botoșăneanul Șerban Ungureanu a fost premiat de Visual Effects Society, luna aceasta,  la cea de-a 22-a ediții a premiilor VES, care reprezintă o mare onoare pentru cei din domeniul efectelor vizuale. Printre filmele la care a lucrat botoșăneanul se numără  Creatorul (2023), Eternals (2021) și Războiul Stelelor: Skywalker – Ascensiunea (2019).

Șerban a absolvit Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, dar a studiat vizualizare și animație pe calculator la Universitatea Bournemouth. Trăiește de ani buni în Londra și este foarte apreciat în domeniul în care activează, specializându-se la Industrial Light and Magic.

Mărturisește că s-a născut cu pasiunea pentru imagini și o mare parte din viață și-a petrecut-o făcând fotografii.

„Născut cu o pasiune pentru imagini, mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții cu un aparat de fotografiat în mâini, descurcandu-mi curiozitatea, câte o poză. Am fost norocos să-mi găsesc pasiunea pentru efectele vizuale foarte devreme în viața mea și am luat decizia de a mă muta în străinătate pentru a-mi îndeplini visul de a lucra în industria efectelor vizuale”, mărturisește botoșăneanul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *