Salvare cu vechituri la Botoșani! 75% din ambulanțele Serviciului Județean au norma de casare. „Zilnic pleacă mașini în service”

Salvare cu vechituri la Botoșani, unde 75% dintre ambulanțele Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Botoșani au norma de casare, potrivit șefului SJA Botoșani, Eduard Gurău. Parcul auto are nevoie urgent de modernizare.

Serviciul are în prezent 53 de ambulanțe funcționale, asta în condițiile în care numărul de solicitări pe zi este undeva la 100- 200. Spre exemplu, numai în luna ianuarie au fost 4.912 solicitări, dintre care 4.235 au fost urgențe medicale.

„Zilnic pleacă mașini în service”, ne-a declarat șeful SJA Botoșani, care a făcut solicitări pentru noi ambulanțe.

În 2019, pentru SJA Botoșani au fost livrate cinci ambulanțe de tip B2 de urgență, iar ultima livrare a fost în decembrie 2023 când s-au primit trei ambulanțe de tip A2.

„Anul acesta, am solicitat 45 de ambulante tip B2, ambulanțe de urgență cu asistent medical și două ambulanțe tip C2, cu medic”, ne-a precizat Eduard Gurău.

Sediul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, renovat cu bani de la Ministerul Sănătății

Sediul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost renovat cu bani de la Ministerul Sănătății și a fost inaugurat și sfințit, anul trecut, în prezența autorităilor locale și salariaților. Unitatea nu a mai fost renovată de ani de zile, iar investiția a presupus și modernizarea Dispeceratului, care a funcționat o perioadă de timp la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Din fondurile primite, s-au făcut reparații și la substațiile din județ.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Atenție! Miercuri va suna alarma la Botoșani. Anunțul făcut de ISU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *