FOTO & VIDEO! Sediul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, renovat cu bani de la Ministerul Sănătății. Sfințire cu autorități

Sediul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, renovat cu bani de la Ministerul Sănătății, a fost sfințit, astăzi, 2 noiembrie, în prezența autorităilor locale și salariaților. Unitatea nu a mai fost renovată de ani de zile iar investiția a presupus și modernizarea Dispeceratului, care a funcționat o perioadă de timp la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Din fondurile primite, s-au făcut reparații și la substațiile din județ.

Medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoșani, a declarat că investițiile vor continua la nivelul unității.

Am reușit să facem reparații la nivelul substației centrale, substația Dorohoi, substația Trușești, Săveni, practic toate substațiile am reușit să le renovăm. Mulțumesc tuturor primarilor care s-au implicat, mulțumesc tuturor primarilor care au substații în acest județ, funcționăm cu șapte substații la  nivel de Ambulanță. Avem în derulare și un proiect european pe tot ce înseamnă digitalizare. Am reușit să intabulăm și terenul de la Ambulanță, care de ani de zile nu a fost intabulat, terenul a trecut în administrarea Ministerului Sănătății și avem toate avizele pentru asfaltare și construcții de garaje, pe care le vo facem în primul trimestru al anului viitor. De asemenea, vor veni și ambulanțe noi anul viitor”, a declarat medicul Eduard Gurău, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a declarat că în ultima perioadă au fost mai multe realizări în domeniul sanitar, respectiv înființarea a două subpuncte de Ambulanță, de la Ripiceni și Lunca, la care se adaugă și investițiile din spitalele din Botoșani.

Am reușit să facem lucruri vizibile pentru locuitorii județului Botoșani, pentru că aceste investiții pe de o parte privesc salariații din această unitate, pe de altă parte locuitorii din județul Botoșani, care în momente critice au nevoie de servicii medicale de calitate. (…) Anul acesta Ministerul Sănătății a acordat o atenție deosebită județului Botoșani, și nu mă refer doar la Serviciul Județean de Ambulanță, mă refer la toate spitalele pe care le are județul Botoșani. În consecință, Ministerul Sănătății a acordat sume, prin bugetul ministerului, pentru asfaltarea curții interioare, după ce am depășit acel blocaj juridic și am reușit să fim în posesia Hotărârii de Guvern vizavi de proprietate, tot Ministetul Sănătății a finanțat lucrările pentru această reabilitare interioară. Cu sprijinul Ministerului Sănătății, Spitalul Județean de Urgență Mavromati a reușit, cu o cofinanțare de 10% din partea Consiliului Județean, să achiziționeze aparatură medicală de 8,3 milioane lei. Aceasta este cota Ministerului Sănătății la care se adaugă 10% cota Consiliului Județean. Tot Ministerul Sănătății, pentru Spitalul de Pneumoftiziologie a acordat suma de 1 milion lei pentru refacerea laboratorului de acolo și nu în ultimul rând, Ministerul Sănătății, prin Legea bugetului de stat, a acordat Spitalului de Recuperare o sumă de 2,5 milioane lei pentru achiziția de aparatură modernă. Iată că într-un demers comun, și personal alături de managerii spitalelor din Botoșani, alături de colegii noștri parlamentari, am fost la Ministerul Sănătății, am susținut aceste demersuri, pentru că avem nevoie să schimbăm și din punct de vedere al investițiilor  în reabilitarea clădirilor și pentru aparatură medicală performantă, tot ce înseamnă plus, astfel încât și cadrele medicale și pacienții să aibă acel confort în mementul în care sunt în situații de criză”, a declarat Doina Federovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *