Doi bărbaţi din Botoşani sunt acuzaţi de tentativă de omor, după un scandal într-un bar. Au fost arestaţi la domiciliu

Doi bărbaţi din judeţul Botoşani sunt acuzaţi de tentativă de omor, după un scandal într-un bar provocat în cursul serii de miercurii. Marius Daniel Ilie şi Eugen Lumaicu, din Călăraşi, au primit mandat de arestare la domiciliu pentru 30 de zile din partea Tribunalului Botoşani, după ce au înjunghiat alte trei persoane.

Procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au cerut instanţei ca bărbaţii, de 32 şi, respectiv, 48 de ani, să fie arestaţi preventiv, însă instanţa a respins acest lucru.

Miercuri seară, în jurul orei 19:30, între cinci persoane aflate pe terasa barului a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia doi bărbați, de 32 și 48 de ani ar fi lovit victimele, în vârstă de 21, 15 și 45 de ani și ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor înțepător acestora, provocându-le leziuni fizice care au necesitat transportul la o unitate spitalicească. Ulterior comiterii faptelor, persoanele bănuite de comiterea acestora au părăsit localul respectiv, fiind identificate de polițiști pe raza localității de domiciliu.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 50/142/P/2024. În temeiul art. 227 alin. 2, rap. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. d Cod procedură penală, cât şi art. 218, 219 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 22 februarie 2024 până la data de 22 martie 2024 inclusiv, faţă de inculpaţii:

1. Ilie Marius Daniel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracţiunea de omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 32 alineatul l, raportat la articolul 188 alineatul I şi 2 şi 189 alineatul 1 litera f din Codul Penal,

2. Lumaicu Eugen, cercetat pentru săvârţirea infracţiunii de complicitate la tentativă la infracţiunea de omor calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 48 alineatul l, 32 alineatul l, raportat la articolul 188 alineatul 1 şi 2 şi 189 alineatul 1 litera f din Codul Penal,

În temeiul art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia inculpatului Ilie Marius Daniel de a nu părăsi imobilul de domiciliu în care locuieşte, situat în …. şi a inculpatului Lumaicu Eugen de a nu părăsi imobilul de domiciliu în care locuieşte, situat în …..

În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului Ilie Marius Daniel următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu inculpatul Lumaicu Eugen, cu persoanele vătămate S. C., S. D., M. I. ?i M. C., şi martorii S.D., A.S., R.M. A., C. A., şi S. I.. În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală impune inculpatului Lumaicu Eugen următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu inculpatul Ilie Marius Daniel, cu persoanele vătămate S. C., S. D., M. I. ?i M. C., şi martorii S.D., A.S., R.M. A., C. A., şi S. I… În temeiul art. 221, alin. 4 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurilor şi obligaţiilor de mai sus, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221, alin. 5 Cod procedură penală, inculpaţii pot părăsi imobilele unde locuiesc pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În temeiul art. 221, alin. 8 Cod procedură penală, desemnează cu supravegherea inculpaţilor Poliţia comunei Călăraşi, judeţul Botoşani. În temeiul art. 227 alin. 1 Cod procedură penală dispune punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 22 februarie 2024, ora 19:00.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Alexandra Ivanov putea fi salvată printr-o procedură banală. „Dacă se intervenea, astăzi trăia”. Ce arată raportul IML

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *