Elicopterul SMURD chemat la Botoșani pentru un copilaș de 18 zile. Micuțul este în stare gravă

Elicopterul SMURD a fost chemat, miercuri, la Botoșani pentru un copilaș de 18 zile. Micuțul este în stare gravă și va dus la o clinică de specialitate.

Aeronava SMURD va ateriza pe heliportul din municipiul Botoșani pentru a prelua copilașul de doar 18 zile cu ocluzie intestinala.

Pacientul este transportat de la spital, la elicopter, cu ambulanta de terapie intensivă mobilă SMURD”, precizează reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Potrivit managerului Spitalului Județean ”Mavromati”, Monica Adăscăliței, micuțul a fost supus unei intervenții chirurgicale la Iași, fiind născut cu o malformație congenitală.

”Nou-născutul a fost externat în urmă cu două zile de la Spitalul ”Sf. Maria” Iași, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru o malformație congenitală anorectală, micutul prezentând și o malformație congenitală cardiacă. La externarea de la Iași, prezenta și o infecție cu clostridium. A fost internat la Botoșani pentru continuarea tratamentului pentru infecția cu clostridium, însă, în cursul zilei de astăzi, în urma investigațiilor imagistice efectuate la Secția Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, s-a pus diagnosticul de ocluzie intestinală și s-a redirijat pacientul la Spitalul Sf. Maria din Iași”, a precizat medicul Monica Adăscăliței.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Îngrijorător! Tot mai mulți tineri din Botoșani se îmbolnăvesc de această afecțiune gravă. Medic: Eu consider că stresul ar fi principala cauză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *