Îngrijorător! Tot mai mulți tineri din Botoșani se îmbolnăvesc de această afecțiune gravă. Medic: Eu consider că stresul ar fi principala cauză

Tot mai mulți tineri din județul Botoșani se îmbolnăvesc de cancer. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Botoșani, lunar, sunt luați în evidență între 100 și 130 de pacienți, astfel că anul trecut au fost luate în evidență 1368 de persoane cu cancer. Cele mai frecvente cazuri de cancer sunt cancer bronhopulmonar, colorectal și cancer mamar.

„În ultima perioadă au fost mai multe cancere la persoanele tinere, până în 50 de ani. Comparativ cu anii trecuți probabil nici nu aveam la cancer de prostată pacienți sub 60 de ani. Există o creștere a pacienților tineri, a copiilor. Pe aceștia îi luăm în evidență, însă se tratează în altă parte”, a declarat, pentru Apollonia TV, medicul Mirela Movanu, șefa Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean „Mavromati”.

Șefa Secției de Oncologie susține că stresul este principalul factor de risc în ceea ce privește cancerul, dar și fumatul.

„Eu consider că stresul ar fi principala cauză, pentru că aici se intervine și pe sistemul imunitar. Fumatul rămâne de bază, un factor de bază în apariția cancerului: ORL, pulmonare. Proporția nu este foarte mare, deci în evidență se iau undeva la 100 – 130 de cazuri pe lună, iar decesele sunt sub 100”, a spus, pentru sursa citată, medicul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Tone întregi de haine și jucării, care urmau să ajungă la Botoșani ca ajutoare umanitare, au fost respinse la frontieră. Vezi motivele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *