VIDEO Un om de afaceri din Botoșani propune ca fiecare antreprenor să convingă doi români să vină acasă. „Ce curaj are un copil tatăl e lângă el acasă, în țară, aici, și ce curaj are când îl vede o dată la câțiva ani și se duce în viață mai departe?”

Un om de afaceri din Botoșani propune ca fiecare antreprenor să convingă cel puțin doi români să vină acasă. Și astfel numărul celor plecați în străinătate ar crește considerabil. Vlad Iftime, antreprenor din Botoșani, în vârstă de 38 de ani, a studiat inginerie energetică la Universitatea Politehnică București și este manager al companiei Vestra.

El susține că românii plecați la muncă în străinătate ar avea locuri de muncă și acasă, și chiar bine plătite, dar nu se întorc din orgoliu. El consideră că este nevoie de o strategie la nivel național pentru a-i determina să se întoarcă acasă.

„Asta am putea face. Toți antreprenorii să ne adunăm, facem programul acesta. Fiecare antreprenor să convingă doi români din afară să vină acasă, ori un milion de antreprenori uitați că vin două milioane de români acasă. Eu zic că pot să conving doi […]. Acum zece ani diferența de salariu era foarte mare, că aveau aici 500 de euro și acolo 1300 cu cazare plătită. Ori acum nu este așa. Acum un muncitor are și aici o mie, o mie și ceva de euro, dar în schimb stai acasă, stai în casa ta, ai copiii tăi, ai părinți, prieteni, stai în mediul tău, stai în viața ta. Ce curaj are un copil tatăl e lângă el acasă, în țară, aici, și ce curaj are când îl vede o dată la câțiva ani și se duce în viață mai departe?”, a spus, în cadrul unui podcast, Vlad Iftime.

2 thoughts on “VIDEO Un om de afaceri din Botoșani propune ca fiecare antreprenor să convingă doi români să vină acasă. „Ce curaj are un copil tatăl e lângă el acasă, în țară, aici, și ce curaj are când îl vede o dată la câțiva ani și se duce în viață mai departe?”

  1. Dnul Iftime s a nascut cu o lingurita de argint bagata de tac su n gat!
    Cand o sa se ridice de jos de unul singur atunci sa latre, pana la proba contrarie sa stea jos.
    Idiot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *