FOTO Tone întregi de haine și jucării, care urmau să ajungă la Botoșani ca ajutoare umanitare, au fost respinse la frontieră. Vezi motivele!

Tone întregi de jucării și haine, care urmau să ajungă la Botoșani ca ajutoare umanitare, au fost oprite la frontieră. Jucăriile, hainele și electrocasnicele urmau să fie donate la noi, dar și în alte județe ale țării. Comisarii Gărzii de Mediu nu au permis însă intrarea în țară a acestora.

În doar 8 zile, în perioada 09-16 februarie 2024, în punctele de trecere a frontierei Borș II și PTF Nădlac II, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – comisariatele județene Bihor și Arad, nu au permis intrarea în țară a 12 transporturi însumând aproximativ 115 tone de deşeuri

La Bihor, au fost respinse 8 autotrenuri cu aproximativ 55 de tone cu ajutoare umanitare (mobilier second hand, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.), precum și echipamente electrice și electronice, mașini de spălat second hand. Transporturile proveneau din Germania, Olanda și Italia, iar destinării erau din județele Sălaj, Brașov, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Neamț, Harghita și Dâmbovița.

La Arad au fost respinse 4 transporturi cu aproximativ 60 de tone de deșeuri de materiale plastice și de cauciuc, deșeuri metale neferoase, deșeuri de aluminiu, motoare barcă, veselă, ce proveneau din Croația, Germania, Ungaria, Italia și Franța, iar destinatarii erau din județele Timiș, Arad, Bacău. Motivul respingerii acestora, a fost neînregistrarea în ROAFM și lipsa unor documente la import.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *