Tichete cadou doar pentru femei. Se dau 300 lei neimpozabili

Foto: Shutterstok

Ziua Femeii este una dintre ocaziile speciale în care angajatorii români pot acorda vouchere cadou, conform unor reguli reglementate în urmă cu doi ani. Astfel, se pot acorda vouchere de 300 de lei pentru femei de 8 martie.

Aceste vouchere nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii, potrivit Codului fiscal. Mulţi angajatori, mai ales în domeniul privat, oferă pe lângă aceste tichete-cadou de 8 martie şi o zi liberă tuturor angajatelor.

„În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depăşeşte 300 lei”, precizau cei de la ANAF.

Angajatorii care decid să ofere tichete cadou femeilor pentru 8 martie, trebuie să aibă grijă să nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu.

Google New Urmareste-ne pe Google News

S-a decis! Când se deschide primul magazin Aurora la Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *