FOTO Șezătorile iernii în localitatea Gorbănești: Locuitorii din comună sunt fără îndoială modelul satului românesc

Șezătorile iernii, eveniment cultural ajuns la cea de-a XXXIII-a ediție, au avut loc, pe 17 februarie, la Gorbănești. Evenimentul, la care au participat, copii, tineri, părinți și bunici, a avut loc la căminul cultural din localitate.

Manifestarea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, unde a fost prezent Ansamblul Folcloric „Floare albastră”, dar și proiectul „10 pentru folclor”.

Aceşti oameni, români cu dragoste de neam, ne-au arătat că ştiu să păstreze tradiţiile moştenite din străbuni, misiune ce ne vizează de fapt pe noi toţi. Locuitorii din Gorbănești sunt fără îndoială modelul satului românesc unde valorificarea şi transmiterea obiceiurilor şi tradiţiilor moştenite de la înaintaşi este un mod de a trăi, un scop în viaţa comunităţii. Aici am putut vedea ce înseamnă cu adevărat transmiterea obiceiurilor şi tradiţiilor din generaţie în generaţie. Şezătoarea a adus în aceeaşi poveste copii, tineri, părinţi şi bunici din Gorbănești, arătând ce înseamnă cultura manifestată ca o moştenire transmisă din generaţie în generaţie, oameni care iubesc cultura, găsesc adevărul prin spiritualitate, caută lumina prin educaţie. Aceşti oameni, români cu dragoste de neam, ne-au arătat că ştiu să păstreze tradiţiile moştenite din străbuni, misiune ce ne vizează de fapt pe noi toţi”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *