Averea unui cunoscut medic din Botoșani, sub sechestru. Cum a ajuns în această situație

Averea unui cunoscut medic din Botoșani a fost pusă, vineri, sub sechestru, într-un dosar de evaziune fiscală aflat pe rolul Tribunalului Botoșani. Este vorba de medicul Gabriel Oprișanu, care a deținut societatea comercială Co. Co SRL, cea care a deținut, la rândul ei, o rețea de televiziune prin cablu, care a intrat în faliment.

În urma falimentului acestei firme, Oprișanu a fost acuzat de evaziune fiscală, iar procurorii au stabilit în sarcina acestuia un prejudiciu de 129.762 lei. Judecătorii Tribunalului Botoșani au dispus, vineri, instituirea sechestrului asigurator pe bunurile lui Oprișanu, dar și pe cele ale firmei pe care a deținut-o medicul botoșănean, care s-a mutat între timp la Iași.

„Dispune luarea măsurii sechestrului asigurator constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile, prezente ?i viitoare, aparţinând inculpatului Oprişanu Gabriel, şi ale părţii responsabile civilmente S.C. C.O.CO S.R.L. Botoşani, prin lichidator judiciar Lex Expert IPURL Suceava, în vederea garantării reparării pagubei produse prin infracţiune până la concurenţa sumei de 129.762,17 lei. În temeiul art. 250 ind. 2 Cod procedură penală, urmează ca în termen de un an instanţa să verifice dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea acesteia. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, a decis Tribunalul Botoșani.

Caz fără precedent la Botoșani! Doi elevi au întreținut relații sexuale în incinta școlii. Fata este doar în clasa a VII-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *