FOTO Amenzi și lemne confiscate de polițiștii botoșăneni, după o acțiune la care au participat jandarmi și polițiști de frontieră

Polițiștii botoșăneni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale în domeniul silvic, care s-a finalizat cu amenzi. La data de 13 februarie 2024, polițiștii de ordine publică, împreună cu polițiștii rutieri, jandarmi și polițiști de frontieră au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, forțele de ordine au legitimat peste 400 de persoane și au controlat aproximativ 300 de autovehicule, 14 dintre acestea transportau material lemnos, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 45.000 de lei.

Dintre sancțiuni, 78 au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și 6 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul silvic.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 4 metri cubi de material lemnos.

În timpul acțiunii, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au oprit pentru control, pe drumul național DN 24 C, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 40 de ani, din județul Suceava, care transporta 2,48 metri cubi de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire nu corespundeau cu realitatea faptică, rezultând un surplus de peste un metru cub de material lemnos care nu se regăsea în documente.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos care nu se regăsea în documente, a fost supusă confiscării, transmite IPJ Botoșani.

Mesaje de amenințare trimise de un botoșănean concubinei. Polițiștii au emis ordin de protecție

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *