De la ger, la temperaturi de primăvară! Directorul ANM anunță de când se încălzește vremea

Meteorologii anunță că vremea se schimbă radical în România și trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a  anunțat că vom avea de la debutul lunii februarie o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu maxime chiar de 15-16°C.

Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade, iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade. Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade, așa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului, fiind cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă”, precizează, pentru antena3.ro, directorul ANM.

Marți se așteaptă maxime între -2 până la 7 grade, dar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni. Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

„Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade, cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a declarat, pentru sursa citată, Mateescu.

Distracția l-a costat scump! Un botoșănean care asculta muzică la maxim s-a trezit cu Poliția pe cap

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *