Tânără din Botoșani, studentă la Medicină, care a devenit dintr-o fată sfioasă un lider al studenților. „M-am îndrăgostit foarte tare de acest oraș”

O tânără din Botoșani, studentă la Medicină, a devenit președintele studenților. Paula Pughiuc, din Botoșani, fostă elevă a Liceului Pedagogic din Botoşani, este studentă în anul IV la  Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și a devenit lider al Ligii Studenților din Târgu Mureș. Paula mărturisește că are visuri mărețe pentru Liga care i-a devenit a doua familie, astfel că viitorul acestei asociații pare unul promițător și armonios.  Tânăra a povestit de ce a ales să studieze la Târgu Mureș.

„Am vrut să încep viața de la 0. Am vrut să iau experiența aceasta în brațe. Puteam să mă duc la Iași, știam că acolo sunt foarte mulți colegi de-ai mei și am spus că vreau ceva nou. Aveam nevoie de puțină adrenalină în viața mea, plus că acest centru universitar este foarte bun și recunoscut”, a spus, pentru zidezi.ro, tânăra botoșăneancă.

Ea a mărturisit că era destul de sfioasă și introvertită când a intrat în Ligă, însă ulterior s-a schimbat total.

„La început eram o persoană foarte introvertită și am știut că trebuie să ies din zona mea de confort pentru a mă dezvolta și așa am aplicat la Ligă, chiar dacă primul meu an a fost unul pandemic. Am intrat la proiectele mici, a trebuit să vorbesc cu persoane necunoscute. Primul meu proiect a fost „Donează sânge, fii erou”, în care încurajam persoanele străine să meargă să doneze sânge”, a spus botoșăneanca pentru sursa citată.

Când era în anul I, avea impresia că nu o să aibă timp de nimic. Pe parcurs însă, spune tânăra,  a învățat că, cu cât ai mai multe de făcut, cu atât înveți să te organizezi mai bine și ai timp și de mai multe lucruri.

„Am făcut față cu brio în ambele domenii. Când a fost de învățat, m-am oprit din activitățile de Ligă și am învățat mai mult, când am avut treabă mai multă la Ligă, m-am retras un pic de la facultate și m-am ocupat de proiectele din ligă”, a spus botoșăneanca.

După ce va finaliza facultatea, tânăra vrea să rămână în Mureș să continue rezidențiatul.

M-am îndrăgostit foarte tare de acest oraș. La specializări aș avea un top trei, dar aștept să trec prin fiecare stadiu pentru a-mi da seama ce-mi place mai mult, acestea sunt: Endocrinologie, Oncologie și Neurologie”, spune, pentru sursa citată, tânăra.

FOTO Așa ceva mai rar! Tânăra dintr-o comună din Botoșani, model de succes în Italia, care nu dă înapoi de la muncă. „Am îngrijit și bătrâni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *