FOTO Așa ceva mai rar! Tânăra dintr-o comună din Botoșani, model de succes în Italia, care nu dă înapoi de la muncă. „Am îngrijit și bătrâni”

 

O tânără dintr-o comună din județul Botoșani este model de succes în Italia de ani de zile. Daniela Niculăesei are 28 de ani, este din comuna Tudora, iar de la vârsta de zece ani a plecat alături de părinții săi în Italia. Cu ochii de un albastru intens și părul de un blond strălucitor, Dana nici nu se gândea pe atunci că va ajunge să defileze pe cele mai importante podiumuri din Italia, Franța sau Marea Britanie.

Cu inima îndoită că părăsește locul natal, Dana a reușit să se integreze destul de bine în Sicillia. A jucat fotbal, și-a făcut prieteni și astfel Italia a devenit „acasă” pentru ea. În timpul școlii a fost abordată de o agenție de modeling, care i-a propus să încerce o carieră în acest sens. Abia după câteva luni, convinsă de profesoara de limba engleză, tânăra a acceptat, iar de atunci, cu seriozitate și muncă a reușit să defileze pentru designeri importanți din Italia. Pintre casele de modă cunoscute care au ales-o pe botoșăneanca noastră se numără Raffaella Curiel, Lorenzo Riva, Marco Bologna, Giada Curti, YKK, Atelier Emè. De asemenea, a apărut în reviste precum Vogue, Bazar, Elle, MARIE CLAIRE Italia, LEIStyle, Glamour.

„Am îngrijit bătrâni în perioada Covid”

Dana știe ce înseamnă să muncești din greu. Tatăl său lucrează la o firmă de securitate, iar mama sa are grijă de bătrâni, muncă pe care a făcut-o și ea în perioada pandemiei și nu se rușinează cu asta. Dimpotrivă! Consideră că este important în viață să știi să muncești orice.

„E frumos pentru că ai ocazia să cunoști foarte mulți oameni, să vezi diferite locuri, dar sunt ore destul de multe de muncă, dar bineînțeles că nu se compară cu munca în fabrică, să ai grijă de un bătrân. Am făcut și asta și știu cum e. Dar sunt 12- 14 ore pe zi în care merg pe tocuri. Am vrut să rămân cu picioarele pe pământ, am ales să muncesc și în domeniul acesta, să știu cum e. Am îngrijit bătrâni pe perioada de Covid. Trebuie să știi să faci și altceva în afară de modeling”, ne-a mărturisit Daniela.

Tânăra își dorește o familie, pe viitor, lângă un bărbat alături de care să poată construi. Nu a vrut niciodată să fie o fată întreținută. Nu i-a dat voie educația primită acasă. Părinții au sfătuit-o mereu să nu depindă niciodată economic de nimeni, să fie pe picioarele ei și să găsească puterea de a se descurca singură.

„Ar fi fost mult mai simplu, că nu e greu mai ales în domeniul acesta, să găsești pe cineva care să aibă bani, să te întrețină, dar eu am o altă percepție. Mult, puțin, mă descurc. Nu merg pe ideea că un bărbat care poate să îmi ofere doar bani poate fi bărbatul lângă care poți construi ceva. Merg pe percepția că totul se poate face împreună”, mărturisește tânăra.

Mulți ani a jucat fotbal, dar a renunțat ulterior pentru modeling. Între timp a devenit și inginer alimentar și lucrează în acest domeniu.  Mereu a fost o fire mai băiețoasă, fiind destul de înaltă (1.80) nu purta niciodată tocuri și nu s-a gândit că va ajunge  să lucreze într-o astfel de lume. Nici nu este adepta dietelor. Râzând, spune că nu ar renunța niciodată la sarmale.

„Au avut mult de muncă cu mine, dar am rămas tot timpul eu. Se câștigă destul de bine. Eu nu sunt nici pe departe ca supermodelele din lume, dar câștig destul de bine și reușesc să mă întrețin. Sincer, îți trebuie foarte multă putere și fizic, dar și din punct de vedere psihic”, a mărturisit Dana.

A fost discriminată pentru că e româncă

Din păcate, tânăra s-a confruntat și cu situații mai puțin plăcute în Italia. În timpul școlii a ajuns să fie discriminată chiar de către un cadru didactic.

La început nu a fost deloc ușor pentru că era și perioada în care rasismul față de români era ieșit din comun. Fiind copil, să vezi toată ura aceea nejustificată, te face să trăiești cu frica aceea de oameni. Mie nu mi-a fost niciodată rușine să spun că sunt româncă. Nu am de ce. Sunt mândră de originile mele. Dar, fiind copil, le trăiești altfel pentru că nu înțelegi adevăratul motiv pentru care alți copii sau părinții lor se uită urât la tine. La liceu, am învățat foarte bine la școală, și o profesoară mi-a zis că nu e vina ei că m-am născut româncă,  că nu mi-a pus zece pentru că nu e de ajuns să fii blondă și cu ochii albaștri ca să ai totul în viață”, a spus Dana.

A adunat în jurul ei însă oameni frumoși, inimoși, care o apreciază pentru ceea ce este, italieni, români, de toate națiile. Pe mulți dintre ei i-a adus acasă, la Tudora. Le-a arătat de unde a plecat ea și i-a făcut să se îndrăgostească de aceste locuri.

Deși a văzut orașe extraordinare din multe țări, Daniela spune că locul în care a copilărit rămâne în continuare preferatul ei pentru liniștea pe care i-o oferă și bucuria cu care îi umplu sufletul oamenii de aici.

„Acolo sunt persoanele cu care am crescut, acolo sunt prietenii de-o viață, acolo e locul în care mă reîncarc de energie. Într-un fel sau altul, a rămas locul în care m-aș întoarce în orice moment. Nu este ceva care să nu îmi placă. Tudora este locul meu de suflet. Am acolo oameni la care eu țin enorm de mult și ei țin la fel de mult la mine, oameni cu care am împărți și ultimul colț de pâine”, spune tânăra.

Autor: Mihaela Macovei

FOTO Povestea fascinantă a unui tânăr dintr-un sat din Botoșani care a renunțat la străinătate pentru a-și realiza visul, acasă. Gabriel transformă obiectele din ograda bunicilor în adevărate opere de artă

 

One thought on “FOTO Așa ceva mai rar! Tânăra dintr-o comună din Botoșani, model de succes în Italia, care nu dă înapoi de la muncă. „Am îngrijit și bătrâni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *