Reorganizare la Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. Dispare o funcție de șef de secție la Maternitate

spitalul judetean mavromati botosaniSpitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani va intra într-un proces de reorganizare internă, care va conduce la dispariția unei secții de la Maternitate, dar și de la Spitalul de copii.

Conducerea celui mai mare spital din Botoșani a propus ca la Maternitatea din Botoșani să nu mai existe două secții de obstetrică și ginecologie, așa cum exist în prezent, ci una singură. Practic, Secția OG 1 și OG 2 se vor comasa, astfel încât unul dintre șef își va pierde funcția. În prezent cele două secții medicale sunt conduse de medicii Gina Puflea și Maia Olaru.

Același principiu va fi aplicat și la Spitalul de copii, acolo unde nu vor mai exista secțiile Pediatrie 1 și Pediatrie 2. Reorganizarea va presupune comasarea celor două secții. În prezent, medicul Livia Mihalache, care era șefă pe una dintre secții, conduce ambele secții, ca urmare a faptului că medicul Tamara Ciofu, șefă pe cea de-a doua secție, s-a pensionat.

Reorganizarea Spitalului Județean va presupune și reînființarea Secției de diabet zaharat, ca secție de sine stătătoare. Acum, această structură e doar compartiment. Această secție a funcționat înainte de pandemie.

Totodată, se va înființa Compartiment de pneumologie în cadrul Secției Medicală II.

Noua structură a Spitalului Județean va fi funcțională după ce va obține toate avizele necesare, de la Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean și Ministerul Sănătății„

„Deocamdată, a venit avizul DSP: Am trimis documentația la Consiliul Județean și la Ministerul Sănătății.  La minister este posibilă să dureze o lună, dar la fel de bine poate dura și patru luni până primim avizul”, a declarat managerul unității medicale, medicul Monica Adăscăliței.

FOTO & VIDEO Medicul Nicușor Curteanu, condus pe ultimul drum de familie, prieteni, colegi, dar și foști pacienți. Ambulanțele au însoțit cortegiul funerar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *