Percheziții domiciliare în două localități din județul Botoșani. Patru tineri au fost reținuți

Casele a patru botoșăneni au fost răscolite de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Oamenii legii au emis, marți, ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a patru tineri cu vârstele cuprinse între 24 și 32 de ani, din orașul Darabani, bănuiți de comiterea infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că aceștia ar fi implicați în evenimentul din luna iulie 2023, când, un autoturism a fost urmărit zeci de kilometri, pe raza județului Botoșani, pe suprafețe de teren extravilan, ulterior fiind abandonat în curtea unei locuințe, din comuna Vorniceni, iar persoanele care se aflau în interior au părăsit locul, sustrăgându-se de la cercetări. La acel moment, în interiorul autoturismului au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 25.000 de pachete de țigarete.

In acest context, ieri, 9 ianuarie au fost puse în executare 6 mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii, din orașul Darabani și comuna Mihai Eminescu.

”În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate bunuri care prezintă interes în cauză, printre care telefoane mobile, stații de emisie-recepție, dispozitive electronice, aproximativ 2.000 de euro și 12.700 de lei. Totodată, au fost ridicate și indisponibilizate în vederea recuperării prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională, de aproximativ 400.000 de lei, două autoturisme în valoare totală de peste 30.000 de euro, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor.

FOTO Accident într-o localitate din Botoșani! O șoferiță s-a dat cu mașina peste cap

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *