Lichidatorul unei firme din Botoșani, amendat de judecători. Ce a făcut acesta!

sursa foto: Bucuresteni.ro

Lichidatorul unei firme din județul Botoșani a fost sancționat cu o amendată judiciară de judecătorii de la Tribunal. Este vorba de lichidatorul societății DKV Deutschland SRL (fosta societate Expediții Transghe SRL), UGA Insolv IPURL, care a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu a depus la instanță un raport obligatoriu.

DKV Deutschland SRL a intrat în insolvență pe 7 noiembrie, iar judecătorul care a luat atunci această decizie a stabilit în sarcina administratorului judiciar „obligaţia de a depune la dosar un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, până la data de 15.12.2023”.

Pentru că lichidatorul nu s-a conformat, a fost amendat în această săptămână cu 3.000 de lei.

Solutia pe scurt: Având în vedere că, administratorul judiciar a procedat contrar prevederilor art. 92 alin. (1) din Legea nr. 85/2014, depunând raportul cu depăşirea termenului de 20 de zile precum şi încălcarea art. 92 alin. (2) din Legea nr. 85/2014 şi a dispoziţiilor de a face dovada notificării propunerii de intrare în insolvenţă către creditor, în baza art. 60 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, aplică amendă judiciară în cuantum de 3000 lei. Cu drept de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii. Revine cu solicitarea de a face dovada notificării propunerii de intrare în insolvenţă către creditor şi să facă dovada comunicării notificării către debitor, nu doar a adresei de înaintare.
Document: Încheiere de şedinţă    29.12.2023

Cât de strâmbă este legea! Cum s-a ajuns ca o mamă din Botoșani, care și-a părăsit și ignorat fiica, să primească 50.000 de euro după moartea acesteia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *