11 persoane reținute și patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA de la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani

11 persoane au fost reținute și alte patru puse sub control judiciar după perchezițiile DNA de la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani, conform informațiilor G4Media. Printre persoanele reținute se numără fostul manager al spitalului, Doina Caba , directorul îngrijiri, medici șefi, asistenți șefi și alți funcționari din spital.

DNA a descins miercuri la spitalul din Botoșani, într-un dosar privind infracțiuni de corupție din perioada 2018-2023. E vorba despre fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante. Procurorii anticorupție au efectuat percheziții și la sediul județean al PSD dar și domiciliile unor persoane fizice.

Șpăgile date pentru angajarea la spitalul județean erau între 2.000 de euro și 15.000 de euro, potrivit surselor G4Media. Spitalul Județean este în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Mai mulți angajați ai Spitalului Județean Botoșani, în frunte cu fostul director al instituției, Doina Caba, au fost chemați la sediul DNA  Suceava pentru audieri în dosarul angajărilor ilegale, în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri dimineață.

„Au fost percheziții la birourile unor colegi din instituție, din partea administrativă și ulterior alți colegi care au fost chemați la DNA Suceava pentru audieri”, ne-a declarat actualul director al unității spitalicești, Monica Adăscăliței.

Fostul director al Spitalului Județean Botoșani, Doina Caba, directorul de îngrijiri Coca Crâșmaru, dar și mai mulți angajați ai unității spitalicești, au fost duși la DNA pentru audieri. Sunt doi angajați de la Biroul de salarizare, doi ingineri, o angajată de la biroul de statistică, una de la registratură, dar și secretara.  Totodată, la audieri, la sediul DNA Suceava, au ajuns și mai mulți medici și asistenți.

Directorul Spitalului Județean Botoșani, Monica Adăscăliței, a pus la dispoziția anchetatorilor DNA toate documentele solicitate de aceștia pentru desfășurarea anchetei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări „într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2018-2023, de către funcționari publici din cadrul unei unități spitalicești, în contextul fraudării unor concursuri de ocupare a unor posturi vacante”.

Astfel, în cursul zilei de 13 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 92 de locații situate pe raza județelor Botoșani și Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice.

La Botoșani, au fost făcute percheziții la mai multe locuințe, dar și la Spitalul Județean Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, sediul PSD Botoșani, dar și la sediul Primăriei Săveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *