„Sărbătorile de iarnă, între imagine și narațiune” la Secția de Artă Plastică – Etnografie

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează și prezintă publicului, în perioada 14 decembrie 2023 – 14 ianuarie 2024, expoziția de arte vizuale intitulată „Sărbătorile de iarnă, între imagine și narațiune”.

În această perioadă a anului, cu profunde semnificații de tradiție și de credință creștină, expoziția pune împreună lucrări din patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, semnate de artiștii Ion Murariu, Costin Neamțu, Constantin Piliuță și Teodor Valenciuc, cu cele ale elevilor Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, coordonați de profesorii Genoveva Dolhescu și Adina Strugariu, într-un demers comun de redescoperire a valorilor satului tradițional și a obiceiurilor care, odinioară, însuflețeau viața comunității rurale.

Vernisajul va avea loc în data de 14 decembrie 2023, orele 14.00, la Muzeul de Etnografie Botoșani, din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 50. Va prezenta Maria-Laura Tocariu.

Vor spori sentimentul apropierii timpului sacru al sărbătorilor de iarnă, prin colindele pe care le vor interpreta, membrii Corului ATOR Bucecea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *