Vremea azi, 2 decembrie. Temperaturi ridicate și soare în cea mai mare parte a României, la Botoșani cea mai mică temperatură

Ziua de astăzi ne aduce vreme devine neobișnuit de caldă pentru început de decembrie. Doar în nordul extrem al Moldovei, pe la Botoșani, vor fi de la 3-4 grade, în timp ce în sudul Dobrogei și în Dealurile Munteniei se vor atinge 21 de grade.

Domină atmosfera însorită, dar pe seară ploile se întorc în vestul și în nord-vestul României.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Se anunță o zi foarte frumoasă, soare, câțiva nori și vânt activ. Temperaturile depășesc cu mult valorile normale, iar după prânz se vor înregistra 20-21 de grade în sudul provinciei – valori nefiresc de mari pentru începutul iernii.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem aproape aceeași situație. Domină atmosfera însorită și se încălzește foarte tare. Maximele ajung la 20, poate chiar 21 de grade, iar vântul are unele intensificări.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi ceva înnorări, iar după lăsarea nopții o să plouă în unele zone. Până atunci avem perioade însorite, temperaturi în creștere și un vânt mai insistent. După prânz se ating 16 grade în zona Bacăului, dar în nordul Moldovei, pe la Botoșani vor fi cel mult 3-4 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se înnorează din când în când și vin și câțiva stropi de ploaie. Pe seară și peste noapte norii se înmulțesc și o să plouă pe arii extinse. Spre dimineață, ploile se transformă în lapoviță sau ninsoare. Maximele ajung la 17 grade, iar vântul va fi destul de activ.

În ținuturile vestice temperaturile rămân ridicate și, după prânz, se ating 20 de grade. Avem atmosferă schimbătoare – soare cu nori și ploi slabe sau burniță, pe spații mici. Vântul se intensifică, iar la apropierea serii și după ce se lasă noaptea o să plouă în toată provincia.

În Transilvania găsim vreme foarte frumoasă. Atmosfera se menține însorită toată ziua, vântul adie plăcut și se încălzește foarte tare. La Sibiu vor fi în jur de 19 grade. Pe seară și la noapte se înnorează treptat, iar ploile ajung și în această zonă.

În Oltenia norii apar sporadic, vântul nu pune probleme și se face mult mai cald ca ieri: după prânz se ating 15 grade. După lăsarea nopții cerul se umple de nori și o să plouă pe suprafețe destul de mari.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice: soare în cea mai mare parte a zilei, temperaturi în creștere față de vineri și până la 19, poate chiar 20 de grade în zona deluroasă. Peste noapte vântul prinde putere și aduce câțiva nori de ploaie, informează Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *