Profil de campioană! Copila din Botoșani care a strâns din dinți de durere, dar nu s-a lăsat învinsă la Campionatul Național de Karate

O copilă din Botoșani a dat dovadă de o forță și o determinare greu de atins. Deși s-a accidentat în cadrul unei competiții de karate, fata nu a spus nimic, a strâns din dinți, și a dus la capăt luptele.

Despre puterea sa a povestit chiar antrenorul său, care consideră că Antonia Popovici are profil de campioană.

Nu aș scrie aceste randuri despre o campioană în detrimentul altor campioni ai C.S GI Fun Orășeni, pentru ca toti merită aprecieri și laude,dar această fetiță este cu totul extraordinară. La Campionatul național si Cupa României la karate WSF, desfășurat la Tg.Secuiesc pe 17-19.11.2023,cea mai grea și solicitantă competiție interna din punct de vedere tehnic, emoțional și fizic, această campioană a avut de luat o decizie capitală: renunț la a mai concura ori strâng din dinți, îmi fac o strategie de luptă și merg mai departe”, a povestit, pe pagina sa de Facebook, Petru Ispas.

Potrivit acestuia, chiar din primul meci de kumite, copila a suferit o fractura de falanga la degetul mare al piciorului stâng, „ceea ce însemna pentru un sportiv obișnuit abandon, însă ea a pus mai presus de toate onoarea și demnitatea de karateka, a codului Bushido. A avut de participat în total la zece probe, înmulțit cu cel puțin trei meciuri pe categorie rezulta treizeci de confruntări”.

La finalul competiției a adunat patru medalii de aur, două de argint și trei de bronz.

Despre acest lucru am aflat de la mama ei luni,după competiție ,si cred ca in mintea ei de copil,cand a luat aceasta decizie s-a gandit ca nu vrea să-l dezamăgească pe sensei.Nu pot sa fac altceva decât sa ma înclin în fața ei și sa spun tare și apasat OSS”, a spus Petru Ispas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *