Lider de sindicat din Poliție: E posibil ca hărțuirea concentrată din partea superiorilor să-l fi determinat pe Cristi să-și ia zilele și nu decesul fiicei sale de acum 23 de ani

foto: playtech

Un lider de sindicat din Poliție susține că motivul sinuciderii polițistului din Botoșani, cu 27 de ani vechime, ar fi altul și nu acela că nu a trecut peste decesul fiicei sale de acum 23 de ani. Bogdan Bănică, de la Sindicatul Național al Polițiștilor Decus, spune că „polițistul se plângea colegilor despre mobbing din partea unor șefi, acesta fiind în cursul unor cercetări disciplinare pentru presupuse abateri disciplinare minore. Se plângea permanent în ultimul timp colegilor despre presiunea psihică intensă și nejustificat de accentuată care se punea asupra lui în ultima vreme, din partea structurilor de control, pentru simplul fapt că întârziase introducerea unor date in SNRI”.

El a menționat că este posibil ca acest lucru să-l fi determinat pe Cristi să-și ia zilele și nu decesul fiicei sale de acum 23 de ani.

„E posibil ca hărțuirea concentrată din partea superiorilor să-l fi determinat pe Cristi să-și ia zilele și nu decesul fiicei sale de acum 23 de ani. Dumnezeu să-i ierte păcatele. Între timp, aproape simultan cu momentul în care un polițist adevărat își pune capăt zilelor răpus de calvarul cercetărilor disciplinare abuzive, Georgian Drăgan, purtătorul de vorbe ticluite ale IGPR, este avansat în gradul de chestor de poliție. Echivalentul unui general de armată. Știți câți ani are Drăgan? 35. Neîmpliniți. General, la 35 de ani”, spune Bogdan Bănică, președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România Decus, vicepreședinte CNSLR Frăția – Uniunea Sindicatelor Metropolitane București.

Poliţistul din Botoşani care şi-a pus capăt zilelor de Sfântul Andrei se numeşte Cristian Gheban şi era şef al Postului de Poliţie din comuna Stăuceni. Botoşăneanul, în vârstă de 47 de ani, s-a sinucis, folosind arma din dotare, chiar pe mormântul fiicei sale înmormântată în cimitirul din Vlăsineşti, care s-a stins din viaţă acum 23 de ani. Agentul de poliţie s-a împuşcat în cap, fără a mai avea vreo şansă de a fi salvat. Pistolul a fost găsit lângă el.

Poziţia oficială a Inspectoratului de Poliţie din Botoşani:

Astăzi, 30 noiembrie, în jurul orei 10:30, am fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Vlăsinești, a fost găsită o persoană decedată, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului.

În urma deplasării la fața locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind stabilită identitatea victimei, în persoana unui bărbat, de 47 de ani, din municipiul Botoșani.

Totodată, s-a constatat faptul că acesta este polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, fiind încadrat din anul 1996.

Cercetările sunt continuate sub sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *