Angajatori din Botoșani reclamați la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru neplata salariilor

itm BotosaniCurg reclamațiile la adresa angajatorilor la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani. Oamenii se plâng că nu le-au fost plătite salariile ori că nu și-au efectuat concediul de odihnă, în timp ce alții acuză desfacerea ilegală a contractului individual de muncă.

Potrivit unei situații transmise de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, în luna octombrie 2023, au fost înregistrate 35 de petiții, din care 2 au fost clasate și 7 au fost redirecționate către alte instituții.

Motivele cele mai des intâlnite ale acestora au fost: 20-pentru neplată salarii, 10-pentru neefectuare concediu odihnă, 6-desfacerea nelegală a contractului individual de muncă, 4-muncă nedeclarată, , 2-muncă suplimentară, 2-rețineri salariale, 2-program lucru, 1-lipsă echipament protecție, 1-neeliberarea documentelor pentru încetarea activității, 1-timp de muncă, 1-lipsă autorizații, 1-neplată contribuții, 1-neacordare bonuri masă, 1-condiții muncă, , 1-lipsă calificare, 1-lipsă fișa postului, 1- neplată diurnă”, precizează sursa citată.

FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *