FOTO! Brutărie artizanală autentică în Botoșani! Cea mai sănătoasă și gustoasă paine cu maia, din ingrediente 100% naturale

Cea mai sănătoasă și bună pâine este produsă la singura brutărie artizanală din județul Botoșani. Dacă ești un împătimit al pâinii proaspete și gustoase și nu reziști când simți miros de pâinică proaspăt scoasă din cuptor, atunci trebuie să-ți faci drum până la Brutăria Artizanală ”Mons Mellis” din municipiul Botoșani, situată pe strada Calea Națională, intersecția cu Sucevei, vizavi de Biserica ”Petru și Pavel”.

Fie că vorbim despre pâinea cu dovleac, floarea soarelui, germeni de grâu hidratat, făină din grâu dur și fără drojdie, de pâinea cu măsline ori cu ceapă și germeni de seacră, pâine cu multicereale ori pâinea cu rozmarin, oregano, cimbru și ulei de măsline este alegerea perfectă pentru o masă sănătoasă.

Toate sortimetele de pâine de la Brutăria Artizanală ”Mons Mellis” sunt fără E-uri, fără aditivi alimentari și fără amelioratori.

Suntem o brutărie artizanală, singura din județ, cu mai multe sortimente de pâine fără E-uri, fără aditivi alimentari, fără amelioratori, în special cu maia. Sunt doar anumite produse care au și un pic de adaos din drojdie. Toată lumea care vine la noi, în general se fidelizează, chiar dacă vin mai rar sau mai des. Este o pâine sănătoasă, mai ales pâinea Spelta care este cu dovleac, floarea soarelui, germeni de grâu hidratat, făină din grâu dur Spelta, fără drojdie, care este cumpărată, în special, de cei care au diabet, pentru că le ține glicemia jos. Mai avem pâinea din germeni de secară care este o pâine foarte deasă și cu un gust puțin acrișor, este gustul pâinii de altădată, cum se făcea pe vatră, pâinea de secară simplă, pâinea Ciabatta, care a fost inventată de un italian la concurență cu bagheta franțuzească, pâinea Cunzatu, o pâine italiană cu rozmarin, oregano, cimbru, ulei de măsline, Avem pâine cu ceapă și germeni de secară, mai multe sortimente pe care le rotim în funcție de cererea clienților. Noi suntem pe piață de patru ani și două luni , iar în funcție de pandemie și război am avut și suișuri și coborâșuri”, a declarat administratorul brutăriei, Haivei Laurentiu.

În ceea ce privește prețurile produselor de la brutăria artizanală, acestea sunt pe buzunarul tuturor.

Toată lumea dorește o pâine proaspătă și încercăm să terminăm în fiecare zi pâinea pe care o facem în ziua respectivă, pentru ca clientul să fie mulțumit de ceea ce cumpără. Sunt clienți care pun pâinea la congelator și se păstrează ca în ziua în care ai făcut-o. În momentul în care s-a dezghețat are același gust. Dacă se ține pâinea în dulap, după câteva zile începe să se mucegăiască pentru că este naturală. Dacă se ține în frigider, se păstrează în jur de o săptămână, dar preferăm ca clienții să o cumpere și să o mănânce. Avem sortimente de pâine pe care nu le facem în fiecare zi. De exemplu, pâinea cu ceapă o facem în vineri, altele luni, miercuri și vineri. Ne dorim să facem în fiecare zi așa cum a fost la început, dar ne-am adaptat pieței și cerințelor clienților. Raportul calitate preț arată că după gramaj și calitate, cred că suntem un pic mai ieftini decât piața”, precizează Haivei Laurentiu.

Brutăria Artizanală ”Mons Mellis” funcționează după următorul program, respectiv de luni până vineri, de la 8.30 până la 16.00. Comenzile se pot face la numărul de telefon: 0757763148

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *