FOTO Percheziții domiciliare într-o comună din Botoșani. Ce au ridicat polițiștii

Poliţiştii au fost percheziții într-o comună din județul Botoșani. Peste 700 de pachete de țigarete au fost ridicate de polițiști în urma descinderilor într-un dosar de contrabandă cu ţigări.

„La data de 19 octombrie 2023, polițiștiidin cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară la imobile aparținând persoanelor bănuite de comiterea infracțiunii, din comuna Leorda”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

La una dintre locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 724 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty-free și Republica Moldova, pentru care persoana percheziționată nu deținea documente legale.

”Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă în formă asimilată, urmând ca în funcție de rezulatate să fie dispuse măsuri legale”, precizează Nenișcu.

Un botoșănean a găsit 900 de lei în fanta unui bancomat. Polițiștii îl caută pe proprietarul banilor

Jandarmii botoșăneni trimiși să păzească frontiera alături de polițiștii de frontieră din cauza războiului din Ucraina

Jandarmii botoșăneni au fost trimiși să păzească frontiera cu Ucraina, în misiuni alături de polițiștii de frontieră, încă de la începerea războiului din țara vecină. Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani, Cristian Boariu, a declarat, joi, că structura pe care o conduce are misiuni în permanență alături de polițiștii de frontieră.

„Noi am mai cooperat inclusiv cu sprijin logistic și personal din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău ținând cont că suntem graniță a UE și mai mult la granița conflictului generat de Rusia în Ucraina. Sunt cazuri de încercare de trecere frauduloasă a frontierei. Mai mult, noi acționăm nu numai în ceea ce privește prevenirea trecerei frauduloase a persoanei, ci și cu bunuri”, a spus Boariu.

Potrivit șefului IJJ Botoșani, de la începerea războiului, jandarmii au avut în premieră misiuni inclusiv pe frontieră, chiar dacă până atunci interveneau doar în zona de frontieră.

„De la declanșarea conflictului armat am avut misiuni zilnice”, a spus Boariu.

Elevi pericol public! Doi tineri din Botoșani potoliți de jandarmi în timp ce se amenințau cu cuțitele într-o stație de transport

Un camion cu haine murdare, care urmau să ajungă la o asociație de copii din Botoșani, a fost oprit la frontieră

Un camion cu haine murdare, care urmau să ajungă la o asociație de copii din Botoșani, a fost oprit la frontieră. Este vorba despre un camion încărcat cu ajutoare umanitare care trebuiau să ajungă din Italia la Asociația pentru Copii „Il Girotondo” din Botoșani.

Acesta a fost oprit la vama Petea din județul Satu Mare și nu i s-a permis intrarea în țară. Transportul conținea haine second-hand, încălțăminte, dar și alte bunuri diverse, în total 9389 de kilogame, potrivit Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

Potrivit sursei citate, deși marfa era însoțită de certificat de dezinfecție, șoferul nu a putut prezenta certificatele de curățare și dezinsecție. În lipsa certificatului de dezinsecție, transportul a fost oprit la vamă.

Inspectorii au verificat produsele, prin sondare și au găsit pete și fire de păr, sugerând că obiectele nu au fost supus operațiunilor de curățare, încălcându-se astfel prevederile legale, în speță HG163/2007. Transportul a fost înregistrat în baza de date de la frontieră română.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *