Au devenit părinți pentru copiii altora. 27 de copilași au fost dați spre adopție la Botoșani

Au devenit părinți pentru copiii altora! Un număr de 27 de copilași au fost încredințați în vederea adopției, în cadrul Direcției de asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), de la începutul acestui ani. Aceștia au până în zece ani și au fost cazuri când au fost adoptați câte doi.

Potrivit reprezentanților DGASPc Botoșani, din cei 27 de copii, opt au fost adoptați în județul Botoșani, iar restul au ajuns la familii adoptatoare din alte județe.

În timp ce unii părinți abia așteaptă să aibă grijă de un copil, chiar dacă nu este creat de ei, alții își bat joc de cei cărora le dau viață.

Zeci de minori din Botoșani au ajuns în grija statului după ce părinții i-au lăsat de izbeliște

Mai mulți botoșăneni au făcut copii, dar nu au știut să-i crească sau nu au avut posibilități financiare, așa că cei mici au ajuns în grija statului. De la începutul acestui an, în județul Botoșani 70 de copii au fost luați din familie și au ajuns în grija Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani.

Dintre aceștia, 11 au fost preluați cu forța deoarece părinții, deși nu aveau grijă de ei și îi țineau în condiții inumane ori chiar îi abuzau, refuzau să renunțe la ei. Astfel, angajații DGASPC au fost nevoiți să facă apel la instanță pentru binele copilului.

Potrivit reprezentanților DGASPC Botoșani, cel mai mic copil luat de la părinți și dat în grija unui asistent maternal are doar câteva luni, iar cel mai mare copil luat din familie are 16 ani.

„Este vorba despre copii neglijați, exploatați, supuși abuzurilor”, ne-au explicat reprezentanții DGASPC.

În ceilalți ani, existau părinți care își aruncau sau abandonau copiii, fie îi aruncau la gunoi, îi abandonau în spitale sau în alte locuri, dar, din fericire, anul acesta nu s-a înregistrat niciun asemenea caz. În schimb, față de anii precedenți, când erau luați unul sau doi copii din familie, în acest an s-au înregistrat foarte multe cazuri cu mulți frați: doi, trei, patru sau chiar șase frați luați din grija celor care le-au dat viață, dar nu au știut ori nu și-au dat interesul să-i crească corespunzător.

 

Au făcut copii, dar nu au știut să-i crească. Zeci de minori din Botoșani au ajuns în grija statului după ce părinții i-au lăsat de izbeliște

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *