Preot din Botoșani la sfârșitul slujbei de duminică: „Nu mai loviți în medici! E prea mult”

Un preot din Botoșani a cerut, duminică, la sfârșitul Sfintei Liturghii, tuturor credincioșilor să nu mai lovească în medici. Este vorba de preotul de la Biserica Vovidenia din municipiul Botoșani, Partenie Apostoaie, care consideră că medicii trebuie lăsați să lucreze.

El a făcut trimitere la reacția de nemulțumire în masă a botoșănenilor după moartea în Maternitatea Botoșani a Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a fost neglijată de cadrele medicale.

Am o mare rugăminte … Vă rog din tot sufletul nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Nu mai loviți în medici! Prea mult. E prea mult.  Cu toată responsabilitatea vă spun încă o dată: nu mai loviți în medici! Lăsați-i să lucreze! Lăsați-i să pună în valoare priceperea lor, dragostea lor! Nu mai loviți, pentru că, lovind astăzi și mâine, și poimâine, trebuie să recunoaștem … un tânăr, după șase ani de medicină, mai face cinci- șase ani de rezidențiat. Când va veni vorba să aleagă un post, va fugi de Botoșani, pentru că nu suntem cumpătați, pentru că nu avem discernământul necesar. Nu mai loviți! Indiferent cine vă spune, să fie și preot, să fie și creștin obișnuit. Chiar dacă ai trecut printr-o greutate … Nu trece nimeni în lumea veșnică fără știrea lui Dumnezeu”, a spus preotul Apostoaie.

Medicul Mariana Pitrop este urmărit penal în dosarul privind uciderea din culpă a Alexandrei Ivanov. Acest medic era de gardă în noaptea de 17 spre 18 august, atunci când Alexandra a ajuns la Maternitate în stare gravă, însă a fost neglijată de cadrele medicale. Tânăra, mamă a trei copii, a murit a doua zi dimineață.

Dureros! Un preot din Botoșani a rămas fără casă. Locuința, la care a muncit peste 15 ani, a ars

2 thoughts on “Preot din Botoșani la sfârșitul slujbei de duminică: „Nu mai loviți în medici! E prea mult”

 1. Un om a primit 5 talanți
  și a făcut alți 5 talanți
  altul a primit 3 talanți
  și a făcut alți 3 talanți
  iar altul a primit 1 talant
  și la dat înapoi
  și a fost pedepsit pt lene
  deci nu la cheltuit pe băutură și femei

  Deci concluzia mea de Tată care a fost cu fata la medici în BT, IS, SV, BC, BH, TM.
  Este următoarea
  Ce ai învățat în facultate
  asta faci când lucrezi în spital

  dacă ai învățat să tai – tai
  dacă ai învățat să dai pastile
  – dai pastile
  dacă ai învățat să pui gips
  – pui gips
  dacă ai învățat să rupi oase
  – rupi oase
  dacă ai învățat sex și băutură
  faci sex și băutură
  dacă ai fost în cluburi
  in cluburi ajungi

  Deci sunt doar 2 feluri de medici
  Eroi și criminali
  poți fi criminal dacă-i dai patila greșită
  poți fi criminal dacă nu faci nimic

 2. Preotul Aprotosoaie a spus sa nu mai criticam medicii,dar el nu vede ca Botosani este pe primul loc la șpagă? Asta de ce nu spune sau este și el spagar, cum și-a făcut casa de la Vorona din salariul lui de preot?El crede ca lumea nu știe multe dar nu este așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *