Miting pentru asfaltarea unui drum județean din Botoșani. Oamenii ies în stradă să-și strige nemulțumirile

protest masini drumuri proaste la BotosaniLocalnicii din două comune din județul Botoșani, și nu numai, ies în stradă pentru a cere autorităților să asfalteze drumul județean care tranzitează localitățile Mileanca și Coțușca. Este vorba despre DJ 293, pentru care, spun oamenii, au avut promisiuni de modernizare de multe ori, dar niciodată nu s-a făcut nimic.

Mitingul va avea loc vineri, 10 noiembrie, la ora 10.00. Protestatarii vor merge pe traseul Coțușca- Puțureni- Codreni- Mileanca- Săveni- Botoșani. Destinația finală va fi Consiliul Județean, unde oamenii își vor striga nemulțumirile. La protest sunt așteptate aproximativ 200 de persoane.

„Scopul acestei adunări îl constituie starea degradată a drumului județean DJ293, care se află într-o stare degradată de ani de zile și modul cum autoritățile competente și responsabile de acest aspect tratează cu dezinteres acest lucru”, spun organizatorii.

Oamenii se plâng că acest drum reprezintă un real pericol, dar totodată este „o sfidare la adresa tuturor celor care sunt nevoiți să îl parcurgă zilnic sau săptămânal”.

„Drumul este plin de denivelări, cu fisuri și crăpături transversale, cu gropi mari pe toată suprafața, gropi care afectează structura rutieră. Totodată, drumul județean DJ293 nu este semnalizat și marcat în mod corespunzător. Infrastructura de proastă calitate are consecințe directe și din punct de vedere economic pentru locuitorii zonei. Astfel, cheltuielile de întreținere prin reparații a autovehiculelor cetățenilor care circulă frecvent pe acest drum sunt cu mult mai mari decât ar trebui să fie în mod obișnuit. Mai mult decât atât, locuitorii comunei Mileanca sunt privați de servicii de transport în sistem privat ca urmare a calității proaste a drumului județean DJ293”, adaugă organizatorii protestului.

Unul dintre organizatori, Constantin George Matei, susține că sunt taximetriști sau șoferi de la alte firme private care refuză să facă curse pe acest traseu din cauza stării proaste a drumului.

Motivul incredibil pentru care adolescentul de 17 ani din Botoșani a fost atacat cu un cuțit în autobuz. Ce s-a întâmplat înainte de incident

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *