Decizie finală în dosarul Țurcanu! Ce au hotărât judecătorii în dosarul în care fostul președinte CJ a cerut punerea în libertate

Florin Turcanu la proces la Tribunalul BotosaniJudecătorii Tribunalului Botoșani au luat, miercuri, decizia finală în dosarul în care fostul președinte Consiliului Județean (CJ), Florin Țurcanu, a cerut punerea în libertate. Magistrații au hotărât liberarea condiționată a lui Țurcanu, respingând apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani care s-a opus unei astfel de măsuri.

Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 1013 din 18 iulie 2023, pronunţată în dosarul nr. 9461/193/2023 al Judecătoriei Botoșani, cu privire la persoana condamnată Ţurcanu Florin. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 04 octombrie 2023.

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani și al filialei din Botoșani a Partidului Național Liberal, Florin Țurcanu, a fost condamnat, la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Fostul șef al CJ a fost a fost trimis în judecată pe 13 aprilie 2016, de procurorii DNA, el fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată. El a fost achitat pentru trafic de influenţă, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale, dar a fost condamnat pentru spălare de bani. Pedeapsa pentru această infracţiune este de doi ani de închisoare, însă, pentru că mai avea o condamnare penală, de şase luni de închisoare cu suspendare, magistraţii au revocat pedeapsa anterioară, astfel încât Ţurcanu a fost obligat la executarea pedepsei de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Acuzele procurorilor DNA

Conform procurorilor anticorupție, ”în perioada iunie 2013-septembrie 2014, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, inculpatul Ţurcanu Florin a pretins şi primit de la administratorul mai multor firme din Botoşani, sume de bani şi alte foloase materiale în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea inculpatului Anuşca Aristomel (socrul lui Ţurcanu Florin), situat în municipiul Botoşani, la care se adaugă şi cheltuieli privind achiziţionarea unor aparate şi bunuri de uz casnic. Acesta din urmă, de altfel, l-a şi ajutat pe ginerele său Ţurcanu Florin, în sensul că a intermediat primirea banilor şi a foloaselor necuvenite”.

În schimbul foloaselor, Ţurcanu i-a promis omului de afaceri că îşi va folosi influenţa pentru a interveni asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani şi din cadrul a două primării de comună de pe raza aceluiaşi judeţ, Dângeni şi Avrămeni, astfel încât să fie atribuite, prin încredinţare directă, trei contracte de lucrări şi furnizare de bunuri, în valoare de peste 600.000 lei, firmelor administrate de omul de afaceri, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

Botoșăneancă tâlhărită de o tânără de care și-a făcut milă. Individa, luată încătușe după ce polițiștii i-au percheziționat locuința

One thought on “Decizie finală în dosarul Țurcanu! Ce au hotărât judecătorii în dosarul în care fostul președinte CJ a cerut punerea în libertate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *