Florin Țurcanu, trimis după gratii. Fostul președinte al CJ, actualul lider ALDE, condamnat de Tribunalul Botoșani

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani și actualul președinte al ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, ar putea ajunge în spatele gratiilor. El a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Botoșani la patru ani și trei luni de închisoare în dosarul în care a fost acuzat de fapte de corupție. Țurcanu a primit trei ani de închisoare pentru trafic de influență și trei ani pentru spălare de bani, dar pentru că mai avea o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar pentru fals și uz de fals, judecătorii au decis anularea suspendării pedepsei anterioare, descontopirea pedepselor, dispunând ca Țurcanu să execute pedeapsa cea mai grea de trei ani de închisoare, la care se adaugă un an și trei luni, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, pedeapsa de executat fiind de patru ani și trei luni.

Acestuia i se interzice și dreptul de a ocupa o funcție publică și de a fi ales și s-a dispus confiscarea unei sume de 260.306 de lei de la acesta, menținându-se și sechestrul pe casă. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Nu vă faceți griji, Florin Țurcanu este puternic și este demn să se ducă mai departe cu onoare și demnitate indiferent de ce-i oferă viața. Nu o să-l vedeți în genunchi nu o să-l vedeți că va sta vreodată cu mâna întinsă la nimeni și nu va cere de la nimeni nici milă și nici îndurare. Cu demnitate voi merge până la capăt, până va fi ultima zi din viața mea oferită de Doamne doamne! Nu vă faceți griji! Eu sunt un bărbat adevărat, care trece prin viață așa cum trec bărbații adevărați. Care sunt femei încep să plângă, să se sperie, încep să stea în genunchi să caute milă, să caute ajutor. Eu nu nu caut! Merg mai departe. Cu demnitate o să-mi susțin echipa până la capăt, indiferent de situație. Eu nu am niciun stres…”, spunea Țurcanu înainte de aflarea sentinței.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2013-2014, Florin Ţurcanu a ascuns şi a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei sau a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiştei, nr. 13, municipiul Botoşani, imobil care a fost construit şi finanţat gratuit cu suma de 272.906,16 lei de către SC Cornells Floor SRL şi Bîrsan Vasile Marcel cunoscând că bunurile provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

8 thoughts on “Florin Țurcanu, trimis după gratii. Fostul președinte al CJ, actualul lider ALDE, condamnat de Tribunalul Botoșani

  1. Vai de steaua lui Botosani. De-aia n-avem si nu vom avea vreodata ceva. Un puscarias numeste prefectul… Ha, ha, ha !!! Buninteles – inca are jumatate din prezumtia de nevinovatie.

  2. CEREM TAIEREA PENSIILOR SPECIALE LA JUSTITIE ! DE UNDE BANI , VOI SUNTETI SCUTUL BANULUI PUBLIC , LASATI POLITICIENII CORUPTI SA FACA CE VOR??
    CEREM TAIEREA PENSIILOR NEMERITATE PENTRU CA NU FAC SCUT LA BANUL PUBLIC!

  3. in ce tara traim ? un fost ales fura banii de la buget si gace politica …prin intrepusi la fel de vinovati ca si ….au prefectul lor …liberalii mei de ras au ajuns , sunt mahnit ca sunt ipotenti intellectual… bai ce faceti va conduc …ciocli…

  4. Astea sunt infractiuni strategice. Da a meu un tun la final de cariera si hopa face un milion cash. Apoi dupa 18 luni de concediu isi traieste restul vietii in lux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com