Florin Țurcanu are interdicție de a mai fi ales în funcții publice în următorii ani

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Botoșani și actualul președinte al ALDE Botoșani, Florin Țurcanu,  a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Botoșani la patru ani și trei luni de închisoare pentru fapte de corupție. Acesta nu mai poate fi ales în funcții publice în următorii ani.

„Codul penal aplică inculpatului Ţurcanu Florin, alături de pedeapsa principală a închisorii, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a, b din Codul penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o durată de 4 ani”, se menționează în decizia judecătorilor.

Țurcanu a primit trei ani de închisoare pentru trafic de influență și trei ani pentru spălare de bani, dar pentru că mai avea o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar pentru fals și uz de fals, judecătorii au decis anularea suspendării pedepsei anterioare, descontopirea pedepselor, dispunând ca Țurcanu să execute pedeapsa cea mai grea de trei ani de închisoare, la care se adaugă un an și trei luni, reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse, pedeapsa de executat fiind de patru ani și trei luni.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

2 thoughts on “Florin Țurcanu are interdicție de a mai fi ales în funcții publice în următorii ani

  1. Măi, ăștia de la ALDE Botoșani! Măi primarilor ,, iuți de picior”, sosiți la ALDE de pe la alte partide! Vă mai pregătiți pentru alegeri de mare succes cu un ,,coordonator” condamnat??
    Vai de capul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *