FOTO Un camion cu haine murdare, care urmau să ajungă la o asociație de copii din Botoșani, a fost oprit la frontieră

Un camion cu haine murdare, care urmau să ajungă la o asociație de copii din Botoșani, a fost oprit la frontieră. Este vorba despre un camion încărcat cu ajutoare umanitare care trebuiau să ajungă din Italia la Asociația pentru Copii „Il Girotondo” din Botoșani.

Acesta a fost oprit la vama Petea din județul Satu Mare și nu i s-a permis intrarea în țară. Transportul conținea haine second-hand, încălțăminte, dar și alte bunuri diverse, în total 9389 de kilogame, potrivit Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

Potrivit sursei citate, deși marfa era însoțită de certificat de dezinfecție, șoferul nu a putut prezenta certificatele de curățare și dezinsecție. În lipsa certificatului de dezinsecție, transportul a fost oprit la vamă.

Inspectorii au verificat produsele, prin sondare și au găsit pete și fire de păr, sugerând că obiectele nu au fost supus operațiunilor de curățare, încălcându-se astfel prevederile legale, în speță HG163/2007. Transportul a fost înregistrat în baza de date de la frontieră română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *