Cazuri de rele tratamente aplicate pacienţilor la Botoşani. Un for european atrage atenţia asupra neregulilor de la Spitalul Judeţean

Comitetul pentru prevenirea torturii (CPT) al Consiliului Europei a publicat, joi, un raport privind România, în urma constatărilor făcute de o delegaţie a sa în timpul vizitei din septembrie 2022, când a examinat tratamentul pacienţilor internaţi în unităţi de psihiatrie şi al persoanelor din centrele de îngrijire rezidenţilor.

Specialiştii CPT au efectuat, în urmă cu un an,  o vizită şi la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, iar în raport se vorbeşte despre mai multe nereguli la unitatea medicală din bBotoşani.

„În special în secţia bărbaţi din cadrul Clinicii de Psihiatrie Botoşani, delegaţia a primit numeroase acuzaţii de rele tratamente aplicate pacienţilor (loviuri cu pumnii, palmele, împingere şi strigăte) de către personalul auxiliar”, se precizează în raport.

De asemenea, raportul vorbeşte despre condiţiile din saloane şi din toalete.

„În Secţia 1 a Clinicii de Psihiatrie Botoşani, starea generală de igienă ar trebui îmbunătăţită, iar instalaţiile sanitare modernizate. În mod cumulativ, tratamentul pacienţilor din Salonul 1 al Secţiei 1 ar putea fi considerat, în opinia CPT, drept inuman şi degradant„, scriu specialiştii CPT.

O altă problemă se referă la deficitul de personal medical, care la Secţia de psihiatrie ajunge până la 20%.

Botoșănean mort după zile întregi de agonie. Nenorocirea s-a produs când muncea pentru a pune mâncare pe masă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *