Denis primise motocicleta cadou de la părinții săi, înainte de majorat. Botoșăneanul „își dorea motor să-și plimbe iubita”

Foto: Observatornews

Botoșăneanul de 17 ani, care a murit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în accidentul de motocicletă de la Dumbrăveni, primise motocicleta cadou de la părinții săi, aflați în Franța. Denis venise acasă pentru a da pentru permis, dar nu a mai apucat.

Cu două zile înainte de a împlini 18 ani a sfârșit în accident, iar iubita sa, o fată de 16 ani, din Orășeni Deal, se zbate între viață și moarte pe patul de spital. Tânăra este în comă, intubată, la Spitalul Județean Suceava.

„Noi eram în Franţa. L-am lăsat să vină aici, acasă să-şi facă majoratul. Să dea de permis, pentru B. El îşi dorea motor. Nu a vrut altceva decât motor. Să fie şi el fericit. Să fie şi el bucuros că are motor. Să-şi plimbe iubita cu motorul”, au precizat, pentru Observatornews.ro, părinții lui Denis.

Denis se afla pe motocicletă alături de o adolescentă de 16 ani, iar la un moment dat, pe fondul vitezei, a pierdut control asupra motorului și a ieșit din decor. Cei doi tineri au fost găsiți în stare de inconștiență la fața locului. Denis a murit pe loc, iar fata a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Suceava în stare gravă.

Comuna din Botoșani în care au loc cele mai multe accidente rutiere

Numărul accidentelor rutiere a înregistrat o creștere în primele opt luni ale acestui an, în județul Botoșani, potrivit unei analize a Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în mediul urban, în municipiul Botoșani și au fost soldate cu 8 răniți grav și 66 răniți ușor.

În schimb, îngrijorătoare este situația într-o comună din județul Botoșani, unde au loc cele mai multe accidente rutiere. Este vorba despre comuna Stăuceni, acolo unde în primele opt luni ale acestui an au avut loc 10 accidente soldate cu un rănit grav și 13 răniți ușor.

Cele mai multe accidente, pe drumurile naționale

În ceea ce privește categoria de drumuri pe care s-au produs accidentele rutiere, cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate pe drumurile naționale.

„Analiza dinamicii accidentelor de circulație grave  produse în primele 8  luni ale anului 2023 relevă faptul că acestea se află pe un trend descendent. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 269 de accidente rutiere, cu 10 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut.  Dintre acestea, 49 de accidente au fost grave și 210 accidente au fost ușoare. În ceea ce privește consecințele accidentelor rutiere, respectiv victimele rezultate, precizăm faptul că anul acesta au fost 259 de victime rănite ușor, cu 4 mai puține decât anul trecut și 39 de victime rănite grav, tot cu 4 mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, în urma producerii accidentelor rutiere au decedat 12 persoane”, precizează sursa citată.

În perioada de referință, cele mai multe accidente de circulație s-au produs ca urmare a neadaptării vitezei la condițiile de drum sau de trafic, a indisciplinei pietonilor, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor și conducere sub influența alcoolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *