Zeci de bărbați din Botoșani au luat bătaie de la femei. Unii au cerut ordin de protecție

Zeci de bărbați din județul Botoșani au cerut ajutorul polițiștilor după ce au fost agresați de femei. Unii au cerut ordin de protecție împotriva acestora. Este vorba despre cazuri în care bărbații au fost agresați fie de partenerele de viață, fie de fiice, surori etc.

Potrivit datelor Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, în primele șase luni ale acestui an, numărul faptelor de violență în familie a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu până la 20%.

Cele mai multe violențe de acest gen s-au produs în mediul rural.  Deși cei mai mulți dintre agresori sunt bărbați, există și femei care au fost violente fie cu soții, concubinii sau iubiții lor, fie cu rudele lor.

În peste 80 de cazuri de violență în familie, autorii sunt persoane de sex feminin, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IJP Botoșani, Delia Nenișcu.

Potrivit acesteia, de la începutul anului până în prezent au fost emise 183 de ordine de protecție, iar un număr de 14 persoane bănuite de violență în familie au fost reținute pentru 24 de ore.

Accident! Un botoșănean a dat cu mașina peste un biciclist băut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *