Ministrul Sănătății, despre agresiunile verbale la adresa cadrelor medicale: Lucrurile astea trebuie să înceteze

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că trebuie să înceteze agresarea fizică şi verbală a corpului medical. El a făcut afirmațiile în cadrul unei conferință de presă, după ce mai multe cadre medicale de la Maternitatea Botoșani s-au plâns că au parte de jigniri și agresiuni din partea pacienților sau a rudelor lor. 

Şi aici aş vrea să insist, pentru că de foarte multe ori corpul medical este agresat, este agresat verbal, este agresat fizic. Lucrurile astea trebuie să înceteze, pentru că, până la urmă, nu poate un medic sau asistentă medicală care lucrează într-o unitate de primiri urgenţe să acorde asistenţă medicală pacienţilor, dacă sunt agresaţi, dacă sunt urmăriţi, dacă sunt adresate invective sau ameninţări. Lucrurile astea trebuie să înceteze, pentru că altfel ne transformăm în altceva decât într-un sistem medical european. Pledăm pentru ambele aspecte ca să existe un echilibru. Nu putem să incriminăm la nesfârşit personalul medical şi să uităm că sunt foarte multe situaţii în care personalul medical este împiedicat în diverse moduri să îşi exercite activitatea”, a spus ministrul Sănătăţii.

Autoritate care să verifice modul în care se acordă serviciile medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, vrea o autoritate la nivel naţional care să verifice modul în care se acordă serviciile medicale, după tragedia de la Botoșani, când Alexandra Ivanov a murit după ce medicii au lăsat-o aproape 7 ore în agonie.. El a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă refuzi să îţi faci datoria ca medic, nu discutăm despre malpraxis, ci despre altceva.

Malpraxis înseamnă că tu ai făcut o activitate medicală care a fost necorespunzătoare. Dar dacă refuzi să îţi faci datoria ca medic, atunci nu discutăm despre malpraxis, discutăm despre altceva. Aşa cum v-am spus şi după incidentul de la Botoşani, tragic şi mă gândesc absolut terifiat la durerea acelei familii care a pierdut mama unor copii, căreia nu i s-a acordat asistenţă medicală, vreau să găsim o formulă în care să existe o autoritate la nivel naţional care să verifice modul în care se desfăşoară, se acordă serviciile medicale”, a declarat duminică, Alexandru Rafila, potrivit news.ro.

 

Ți se face pielea de găină! Ultimul mesaj trimis de Alexandra, gravida moartă în maternitatea Botoșani, către mama sa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *