Sărbătoare importantă duminică: Acoperământul Maicii Domnului. Ce nu ai voie să faci pe 1 octombrie

Creștinii ortodocși sărbătoresc, pe 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Mai exact, este vorba de arătarea Maicii Domnului care a avut loc în Biserica din Vlaherne. Maica Domnului a apărut la primele ore ale dimineții, la ora 4:00, înaintea poporului care se ruga pentru salvarea cetății asediate. Maica Domnului a ținut Sfântul Acoperământ peste capetele credincioșilor și s-a rugat împreună cu aceștia cu ochii în lacrimi.

Maica Domnului a fost înconjurată de apostoli, sfinți și mucenici. Acest eveniment ne amintește că Maica Domnului este alături de noi în momentele grele ale vieții dacă știm să ne rugăm. Maica Domnului nu încetează să ne ofere ajutorul atunci când ne aflăm în nevoie.

Tradiții și obiceiuri de Acoperământul Maicii Domnului

Sărbatoarea Acoperământul Maicii Domnului este cunoscută în popor și sub denumirea de Pocroave. Credincioșii păstrează cu sfințenie în ziua de 1 octombrie câteva obiceiuri și tradiții. Iată câteva dintre acestea și de ce este bine să le păstrăm:

  1. Nu se mănâncă de dulce. Oamenii țin post pentru a se feri de boli, supărări sau înec
  2. Oaspeții care trec pragul casei trebuie cinstiți cumsecuvine, în special cu plăcinte cu dovleac sau mere. Se spune că e mare păcat să nu îți cinstești oaspeții astăzi.
  3. Nu se face treabă în gospodărie.
  4. Nu este bine să îți tai părul în această zi, să îl arzi sau să îl arunci pentru că ar putea fi luat de vrăjitoare pentru farmece
  5. În unele zone ale țării se spune că fetele care se împodobesc în această zi vor avea parte de o căsnicie frumoasă și lungă. În alte zone se spune că nu este bine ca fetele să nu se îngijească în această zi.
  6. Nu este bine să coși în această zi sau să dai cu mătura.
  7. Nu este bine să speli în această zi,

Sursa: stiri mondene

FOTO Accident la Botoșani! O mașină s-a răsturnat pe un câmp (Update)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com