Un apreciat actor, născut la Botoșani, s-a stins din viață

Un apreciat actor, născut la Botoșani, s-a stins din viață. Este vorba despre Costache Babii, care a fost actor pe scena teatrului Sică Alexandrescu din Brașov timp de 40 de ani. În 2012, acesta a primit titlul de ”Cetățean de Onoare” al Brașovului.

Costache Babii Anghelescu era absolvent al Colegiului Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, promoția 1954, și al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică ”IL Caragiale” (UNATC), 1962-1966.

Actor la Teatrul Dramatic ”Sică Alexandrescu” din Brașov (1966- 2006) și cetățean de Onoare al Municipiului Brașov, în 2012, acesta a primit  Premiul de Excelență al UNITER în 2002.

„Pierderea lui lasă un gol imens în lumea noastră, dar moștenirea sa artistică va străluci mereu ca o stea pe cerul teatrului. Maestru Teatrului Românesc Costache Babii Anghelescu nu a fost doar un actor excepțional, ci și o sursă de inspirație pentru generații întregi de spectatori și artiști. Cu fiecare rol pe care l-a interpretat, el a adus magie pe scenă și a captivat inimile noastre cu talentul său uimitor și pasiunea sa pentru arta teatrală. Amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile noastre, iar contribuția sa la patrimoniul cultural al teatrului nostru va fi mereu recunoscută și apreciată. Suntem recunoscători pentru toate momentele de frumusețe și emoție pe care ni le-a oferit de-a lungul anilor și ne simțim privilegiați că am putut să împărtășim această călătorie artistică alături de el. Dumnzeu să-l odihnească!”, au scris pe pagina de Facebook actorii Teatrului ”Sică Alexandrescu” din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *