Record nedorit la Botoșani! Aproape 10.000 de șoferi, amendați pentru viteză

Polițiștii de circulație din Botoșani au stabilit un nou record nedorit. Aceștia au amendat aproape 10.000 de șoferi pe motivă că mergeau cu viteză mai mare decât cea legală. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, în primele opt luni ale anului a fost înregistrată o creștere a faptelor contravenționale constatate de polițiști, respectiv peste  21.000, cu 4.500 mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

 

Citește și – Tânărul mort în accidentul de la Dumbrăveni este din Botoșani
– Destinul crunt al unor părinți din Botoșani. I-au pierdut pe ambii copii. Denis a murit în accidentul de sâmbătă

Din totalul celor peste 21.000 de contravenții,, 9.648 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2.642 de sancțiuni pentru nefolosirea centurii de siguranță, alte 540 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri comise de către pietoni, 555 pentru abateri comise de bicicliști, 185 pentru conducere sub influența alcoolului și 95 de sancțiuni au fost aplicate pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

În aceeași perioadă, au  fost  reţinute 2.654  de permise  de  conducere, dintre care 2.339, în  vederea  suspendării  exercitării  dreptului  de  a  conduce  autovehicule,  141 de permise de conducere  au fost  anulate și 16 permise au fost retrase din motive medicale.

De asemenea, s-a  procedat  la  retragerea  temporară  a  872  de  certificate  de înmatriculare.

La toate aceste cifre se mai adaugă alte câteva mii de sancțiuni dictate de polițiști în luna septembrie, care nu a fost inclusă în raportul Poliției.

Comuna din Botoșani în care au loc cele mai multe accidente rutiere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *