Botoșăneni îmbolnăviţi de sifilis după ce au întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu mai multe persoane. Printre aceștia sunt și căsătoriți

Nouă botoșăneni au fost îmbolnăviți cu sifilis, anul acesta, după ce au întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu mai multe persoane. Ei au avut nevoie de tratament și supraveghere medicală.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, de la începutul anului, șase femei cu vârste între 18 și 51 de ani au contactat această boală cu transmitere sexuală, două dintre ele fiind căsătorite. De asemenea, patru sunt din mediul rural și două din urban.

Boala infecțioasă cu transmitere sexuală a fost luată și de trei bărbați cu vârste între 20 și 56 de ani, unul dintre aceștia fiind căsătorit.  Anul trecut, au fost înregistrate 21 de cazuri de sifilis în județul Botoșani.

Ce este sifilisul

Sifilisul este o infecție bacteriană contagioasă, care se transmite, de obicei, prin contact sexual. Boala începe cu niște răni (leziuni) fără durere, de obicei, pe organele genitale, rect sau gură. Sifilisul se poate transmite de la o persoană la alta și prin intermediul contactului cu pielea sau membrana mucoasa cu aceste răni.

Îmbucurător este faptul că în acest an nu a fost înregistrat nici un caz de gonoree, de asemenea, o boala contagioasa transmisa cel mai des prin contact sexual cu o persoană bolnavă.

Doi agenţi de poliţie din Botoşani au devenit ofiţeri după un concurs la care au participat alţi peste 30 de poliţişti. Cine sunt ei!

Crește numărul cazurilor de infecții respiratorii la Botoșani

Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere în județul Botoșani. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, numărul persoanelor depistate cu SARS-CoV-2 în județul Botoșani  a ajuns la peste 30 cazuri noi pe zi.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației  să ia mai multe măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile. Iată care sunt acestea:

▪      Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

▪      Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

▪      Respectați regulile de igienă personală. Folosiți masca de protecție în zonele aglomerate (stații de autobuz, piață, mall, etc.) sau în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

▪      Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

▪      Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

 

Medici și asistenți agresați verbal în maternitatea din Botoșani. Sunt amenințați atât de paciente, cât și de rudele acestora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *